Heja Livet x Orkla - Heja Livet

HEJA LIVET X Orkla

Heja Livet x Orkla

En kampanj om hållbar grön vardag.

NÄR: Jan 2022
VAD: Kampanj och redaktionellt innehåll
KONCEPT: Heja Livet
PARTNER: Orkla med varumärken Frankful, Anamma och Felix
FOTOGRAF: Amanda Gylling

HEJA LIVET PRODUCTION: * Konceptutveckling * Projektledning * Utveckling av content * Produktionsledning * Set design

BEHOV
Orkla ser klimatförändringarna som en av vår tids största utmaningar. Vår vardagskonsumtion av mat och hygienprodukter har stor påverkan på vår förmåga att uppnå klimatmålen. Som ledande aktör inom dagligvaror är det därför självklart för Orkla att vara en del av lösningen. Det mest effektiva sättet att minska klimatpåverkan från livsmedel är att skifta till en mer växtbaserad kost. De driver det skiftet mot mer växtbaserad mat genom att utveckla befintliga och nya produkter. Orkla vill att det ska vara gott och lätt att välja rätt för hälsan och klimatet.

VÅR LÖSNING
Tillsammans med Heja Livet och varumärken Frankful, Anamma och Felix vill vi visa hur du på olika sätt kan få inspiration till att enklare äta klimatsmart och hälsosamt genom en porträttserie.

RESULTAT
Heja Livet tar fram tre kvinnor som passar respektive varumärken och gestaltar dess personligheter med hjälp av kreativa analoga foton av fotograf Amanda Gylling, unikt framtagna recept och personliga intervjuer.

Med designstudenten Tuva Stener får ni följa med på en helt växtbaserad middag hemma hos henne med hennes vänner och Frankful.

Matentusiasten Sofia ”Matologik Österlöf visar hur enkelt och gott det är att anamma den veganska matlagningen tillsammans med Anamma.

Till sist besöker vi konstnären, aktivisten, författaren och fyrabarnsmamman Jessica Hallbäck i Malmö, och pratar om att vara en bra förebild för sina barn, hur Felix är en trovärdig och god lösning i vardagspussel och hur man pratar med sina barn om hållbarhet.

Tuva Stener x Frankful intervju och recept här
Foto Amanda Gylling

Sofia Matologik Österlöf x Anamma intervju och recept här
Foto Amanda Gylling

Jessica Hallbäck x Felix intervju här
Foto Amanda Gylling