Wall of Art x Hysteria by Amanda Gylling - Heja Livet

Wall of Art x Hysteria by Amanda Gylling

Foto Matilda Levenborn

16 MARS 2022, STOCKHOLM

År 2019 släppte vi en kollektion prints under namnet Hysteria från fotograf Sara Bille som vi lanserade med Karin Lundström, som målade en stor livmoder på restaurang Taverna Brillos fönster mitt i centrala Stockholm. Sedan dess har vi fortsatt sätta strålkastaren på det tabubelagda, ibland obekväma, men så självklara, genom att öppna för dialog i våra kanaler, events och limiterade fotoserier, senast av Beata Cervin.

Nu är det dags igen! Med fotograf Amanda Gylling kan vi nu presentera en ny kollektion prints inspirerad av kvinnohälsa. Idag, onsdag 16 mars, släpper vi kollektionen på Wall of Art, företaget där passion för konst möts i en kurerad kollektion av posters skapade av framtidens konstnärer.

Amandas kollektion innehåller 5 prints, här hittar du motiven: Hysteria x Amanda Gylling 

”Man måste reta ögat lite för att det ska bli kul tycker jag.”

AMANDA GYLLING

Amanda – detta kreativa geni är både regissör och fotograf som dras till det analoga. Med sin känslighet, fantasi och humor sugs man direkt in i hennes knasiga värld, som samtidigt talar om en mognad och total förståelse för att berätta en historia. Vi ställde några frågor till Amanda om inspiration, ha balans och vara hysterisk!

Hej Amanda! Var hittar du inspiration?
Alltifrån rivieran på femtiotalet till dans till tanten på tunnelbanan. Men skulle säga att färg och form är genomgående.


Du har en fantasifull lekfullhet i ditt uttryck, var kommer den ifrån?
Har en förkärlek för galenskap och det filmiska. Man måste reta ögat lite för att det ska bli kul tycker jag.

Dina foton har också en både stark och sårbar känsla, tycker du att det är lätt att ha den balansen själv?
Balans är överlag bland det svåraste som finns, och jag tror man måste släppa pressen på sig själv att allt ska vara i perfekt balans hela tiden. Det får skeva åt olika håll, så får man bara göra så gott man kan utifrån det.

Minns du vilka insikter som kommit från att vara flicka till att bli kvinna?
Att det är så jävla skönt att bli äldre.


Är du hysterisk? Ser du det som något bra eller dåligt?
100%! Dåligt för att det kan vara skitjobbigt att vara jag och blir rätt dyrt med all terapi i längden, bra för att jag kan bonda med andra hysteriska kvinnor och dem är ju så hysteriskt roliga att vara med!

* * * 

Alla prints, i storlek 30×40 cm och 50×70 cm finns här: Hysteria x Amanda Gylling 


Vi hoppas att ni ska tycka om den här kollektionen lika mycket som vi gör.