Vi börjar nu - När börjar du? - Heja Livet

Vi börjar nu – När börjar du?

23 JAN 2020, STOCKHOLM

Idag är det premiär för vårt ideella arbete kring en av våra stora hjärtefrågor inför 2020. Tillsammans med Ungarelationer.se kommer vi att upplysa och informera er om Mäns våld mot kvinnor. Vi vill tillsammans med kraft från vårt nätverk, hjälpa ungarelationer.se att uppmärksamma killars våld mot tjejer för att försöka stoppa mäns våld mot kvinnor.

Den oacceptabla statistiken är att var fjärde ung tjej är utsatt för brott i sin relation. Ungarelationer.se riktar sig till dig upp till 20 år som blir utsatt eller utsätter någon annan för våld, samt för dig som är anhörig till någon som blir det, vare sig det handlar om en pågående eller avslutad relation. Ungarelationer.se är en stöd- och kunskapsplattform som arbetar för att motverka killars våld mot tjejer.

På deras hemsida finns en tydlig och lärorik kunskapsbank där du som ung eller vuxen har möjlighet att lära dig mer om tex varningstecken på en osund relation, läsa mer om olika typer av våld samt artiklar där du kan få givande och stärkande påminnelser om vad en bra relation egentligen innebär? Utöver det och mycket annat, så är deras stödchatt öppen varje kväll från 20-22.

Vad är då våld?

För att ni ska få en tydligare inblick i vad våld faktiskt är, bjöd vi in Elin Sundin för att ta med er på en rörande viktig och informationsrik Take-over på vårt instagramkonto @Hejalivet från Torsdag till Söndag.

Så här skriver Elin om sig själv:

”..Elin Sundin är en hängiven samhällsförändrare inom social hållbarhet. Hon driver idag Maktbyrån, en verksamhet för kommunikations- och organisationsutveckling och startade hösten 2019 föreningen Enastående mammor. Hon har titulerats samhällspåverkare, jämställdhetsstrateg och förändringsledare och har bland annat varit ordförande för samtyckesrörelsen Fatta där hon med energisk politisk påverkan tillsammans med alla aktivister drev på riksdagsbeslutet om samtyckeslagen.

Hon är en van talare, företrädare och processledare. På Heja livets Instagramkonto kommer hon att prata om olika former av mäns våld mot kvinnor och vad vi kan göra för att förebygga detta omfattande samhällsproblem..”

Vi på Heja Livet kommer under årets gång arbeta aktivt med olika digitala nedslag och fysiska aktiviteter för att påvisa vad mäns våld mot kvinnor och inbitna machokulturer gör med samhället och hur vi tillsammans genom information, upplysning och action kan förändra statistiken.

Vi börjar nu – när börjar du?

*
Läs mer här:
www.ungarelationer.se