Urban Table - Heja Livet

HEJA LIVET X URBAN TABLE

Urban Table

Färgstarka middagar med färgstarka kvinnor för att minska utanförskap.

NÄR: Oktober 2019
VAD: Eventserie och redaktionellt innehåll
KONCEPT: Heja Livet
HUVUDPARTNERS: Urban Deli & Garant
ÖVRIGA PARTNERS: Cervera, Carlsberg Alkoholfri, Ramlösa & Somersby Alkoholfri

HEJA LIVET HEJA LIVET PRODUCTION: * Konceptutveckling * Projektledning * Utveckling av content * Produktionsledning * PR * Event * Genomförande av projekt på plats

BEHOV
Många medlemmar saknar spännande intryck och smakupplevelser i en nytänkande kontext, och det finns en önskan om att lära genom att göra. Heja Livet vill öka kunskapen ännu mer kring mångfald, och minska utanförskap, samt att göra det via samtal och möten med nya människor.

VÅR LÖSNING
Under tre kvällar i oktober 2019 presenterar Heja Livet tillsammans med Garant och Urban Deli Heja Livets nya koncept Urban Table. Tre kvinnor från olika kulturer, Maryam Madaresi, Jane Hellberg och Sumitra Patel kommer alla välkomna er till tre färgstarka middagar genom deras kultur och historia. De länder vi får besöka genom kvinnornas matlagning är Indien, Thailand och Iran – alla rika kulturer med maten i fokus! De tre kvällar kommer vara fyllda till bredden av inspiration, underhållning, spännande smaker och förhoppningsvis nya vänskaper? Ett matbord. 20 platser. Nu lyfter vi kulturskillnader och delar traditioner.

RESULTAT
Platserna till de tre kvällarna sålde slut på mindre än 30 minuter. Under de tre tisdagarna åt vi med god aptit och samlade på oss kunskap och historier kring mat från andra länder. Att föra rätterna vidare in i våra svenska kök, är precis vad huvudpersonerna önskade, en större spridning av kultur och mångfald i de svenska hemmen. Därför finns alla recept nedan att ta del av.

De tre kvällarna med varsin huvudperson; Maryam, Sumitra och Jane, har delats i Heja Livets kanal på Facebook. Antal medlemmar och räckvidd: 107 000

Både Urban Deli och Garant mycket nöjda med samarbetet och mottagandet, och önskar prata om en säsong 2 av konceptet.

Ett riktigt smaskigt! Vi är glada och stolta över att få presentera ”Urban Table” tillsammans med ett av våra favorit communities, Heja Livet! När idén om Urban Table presenterades fastnade vi främst för tre saker- möjligheten att ge tre fantastiska kockar en plats att dela med sig av sin passion och kunskap med andra matintresserade, den gastronomisk resan över gränserna och inte minst mötet mellan matlagare och matätare. Vi ser verkligen fram emot dessa tre tisdagar i oktober då vi bjuder in Maryam, Jane och Sumitra till vår matstudio.

Mikaela Khan, Urban Deli