Together med vår ambassadör Kristin Montagu-Evans om hennes viktiga arbete. - Heja Livet

Together med vår ambassadör Kristin Montagu-Evans om hennes viktiga arbete.

STOCKHOLM Januari 2024

Kristin Montagu-Evans, 39 år. Samtalsterapeut, par & familjeterapeut och en av Heja Livets ambassadörer och Group Experts.

”Det blir så förbannat ensamt!”.

För er som inte hört talas om mig tidigare så är det jag som är Kristin. Samtalsterapeut, par & familjeterapeut och en av Heja Livets ambassadörer och Group Experts. Som ambassadör finns jag tillgänglig för Heja Livets medlemmar för att ge vägledning på temat relationer – både när det gäller relationen till dig själv och relationen till andra.

”DET BLIR SÅ FÖRBANNAT ENSAMT” Som terapeut är jag inte här för att berätta för dig vad du gör som är rätt eller fel. Vad du gjort bra eller dåligt. Jag är här för att vara vid din sida när livet känns svårt. Jag finns här för att hålla en varm hand på din rygg när du bit för bit börjar utforska de lager av dig som håller dig tillbaka från att vara DU. För helt ärligt talat, det blir så förbannat ensamt när vi bestämt oss för att vi ”inte vill vara till besvär” eller ”det finns ingen som kan förstå det jag går igenom”, ”jag klarar det själv” eller ”det hjälper ändå inte att prata om det”.

Känner du igen dig? Motståndet till att öppna upp och prata med någon om det som skaver finns där av en anledning. Motstånd är något vi människor är duktiga på att utveckla för att inte behöva möta det som gör ont. Kroppen är smart.

MEN! Det som så länge fungerat som en skyddsmekanism kan i vuxen ålder, och inte minst i våra vuxna relationer, utveckla destruktiva beteenden och mönster som skadar mer än de beskyddar. Min starka övertygelse är att det finns en god anledning till att vi reagerar som vi reagerar, och många gånger sätter vi käppar i hjulet för oss själva. Den goda nyheten är att det är möjligt att förändra de mönster som skapar detta självsabotage.

Det är av allra största vikt att ha trygga rum och trygga relationer att utforska och lära känna oss själva i. Att få en möjlighet att hitta in till det som känns lättare, mer autentiskt och där du är mindre distraherad av det som INTE är du. Jag har en önskan om att alla människor ska få uppleva just det, hur det känns att bli mött med varm blick, förståelse och empati.

Det är mina ledord i det terapeutiska rummet. Som terapeut är mitt arbete också att synliggöra och utmana de principer och begränsande tankesätt som håller dig tillbaka från att vara sann mot dig själv. Precis som på ett gym är det du som behöver göra arbetet, men jag som terapeut finns här för att tryggt leda dig längs med vägen och vandra vid din sida när du gör jobbet.

Och framför allt spegla dig och det som på riktigt är DU när du tvivlar. Oavsett vad du bär på just nu, tänk om det är dags nu att ta steget och låta en annan människa få bidra till dig på din unika resa genom livet. Kanske är det en terapeut, kanske är det en vän. Kanske är bidraget närmre än du tror.

Med värme, Kristin