Together med Sofia Lindman - Heja Livet

Together med Sofia Lindman

3 FEB 2021, VÄRLDEN

HEJA LIVET TOGETHER – Tema Digital Nomad med Sofia Lindman.
Del 4 i vår intervjuserie ”Together” vänder upp och ner på allt vi lärt oss om begreppet ”arbetsplats”. Vi har ställt frågor till Sofia om vad som händer framöver med den fysiska kontorsplatsen, den otippade kopplingen till Wu-Tang clan, temat på hennes TEDxTalk samt mycket, mycket mer. Välkomna in under huden på den digitala nomaden Sofia Lindman!

Vi har så extremt mycket att vinna på att våga se på arbete med nya ögon och bygga mer autonoma och flexibla arbetsplatser där geografisk plats är mindre viktigt.”

SOFIA LINDMAN

Sofia, ditt mission är att vända upp och ner på allt vi lärt oss om begreppet “arbetsplats”, berätta!
Vi lever i en snabbföränderlig, digitaliserad värld där människor inte längre är lika bundna till en specifik plats. För mig har det digitala nomadskapet en djupare betydelse än att enbart vara ute på resande fot – det handlar om att skapa ett arbetsliv som är anpassat till det årtionde vi lever i, oavsett om det är från en bergstopp i Georgien, landsbygden i Blekinge eller på tåget genom Kazakhstan. Vi har så extremt mycket att vinna på att våga se på arbete med nya ögon och bygga mer autonoma och flexibla arbetsplatser där geografisk plats är mindre viktigt. Självklart ska det vara fokus på varje individs välmående och möjlighet att äga sina livsval. Förändrar vi sättet vi arbetar på kan vi också förändra sättet vi lever på.

Du har ett alldeles eget TED-talk, vad handlar det om?
Mitt TEDx-talk handlar om glömma allt vi hittills lärt oss om arbete “unlearn everything we’ve been taught about work” och är mer eller mindre baserad på min egen berättelse om att lämna allt bakom mig för ett nytt (i mitt fall), ännu mer okonventionellt liv som 23-åring. En dag slog pandemin till och helt plötsligt hjälpte jag Sveriges största företag att navigera i den största förändringen någonsin, i trasiga flipflops och bikinitopp från en ö långt långt borta.

När man mer än ofta befinner sig någon annanstans, vad är då hemma för dig?
Åh, bra fråga. “Hemma” för mig är så mycket mer än en fysisk plats. För mig är det viktigt att jag känner mig hemma i mig själv, 2020 var definitivt året för inre resande mer än något annat för mig. Meditation har verkligen hjälpt mig att hitta en trygg plats inom mig själv, oavsett omständigheter eller vart jag befinner mig i världen. Det var nog det också som skiftade mitt perspektiv när det kommer till vad just hem innebär för mig. Ju mer jag fokuserar inåt desto lättare är det att nå den känslan.

Näst sista frågan får bli ett sidospår som jag inte kan låta bli att fråga dig om: Genius RAP – Berätta allt från Wu-Tang clan till hur man kommer på tanken att starta världens första officiella rap-kör för tjejer?
Haha! Jag var 19 år, orädd (en aning naiv) och hade målet inställt på att förändra musikbranschen. Trodde (tror fortfarande) starkt på att musik är en av våra mest kraftfulla verktyg till att förändra världen till det bättre. Jag växte upp på Fryshuset där jag fick se med egna ögon hur rapmusiken kunde transformera unga människors liv – och ville ta det till nästa nivå och skapa ett utrymme för unga tjejer att växa med musiken och få vara en del av ett större sammanhang…och vips så var GeniusRAP fött. Wu-Tang Clan träffade vi på en parkeringsplats på Bråvalla 01.30 på morgonen haha. Hisspitchen var redo, Ghostface Killah gillade idén och på den vägen var det.

För alla dem som undrar och drömmer, vad är första steget på resan till att bli digital nomad?
Haha! Jag var 19 år, orädd (en aning naiv) och hade målet inställt på att förändra musikbranschen. Trodde Börja följ / omringa dig med personer som lever det liv du vill leva. Ge din hjärna bevis på att det är möjligt och våga be om hjälp för att ta dig dit. Identifiera vilka tillgångar du som person sitter på idag och visualisera hur ditt drömjobb skulle se ut. Jag tror det absolut största steget är att helt enkelt våga börja (börja researcha, köpa en onlinekurs, vässa dina skills och börja kontakta potentiella arbetsgivare/kunder).

*

Kan du inte få nog av Sofia? Följ henne här:
Instagram: @
lindmansofia
Blogg: https://blog.jobylon.com
TedxTalk: https://www.youtube.com/watch?v=B2OQs2kDU3M&t=2s

Psst..Sofia kommer också göra en take over på vårt Instagramkonto @hejalivet den 5-7 april, stay tuned!