Together med Sally Sow - Heja Livet

Together med Sally Sow

19 APRIL 2021, STOCKHOLM

För några veckor sedan skrev Sally Sow ett öppet och ärligt inlägg i Heja Livet där hon berättade om en av sitt livs största hemligheter och skam som ung kvinna – Den 3 maj 2019 var första gången på ca 8 år Sally vaknade upp helt skuldfri. Inlägget fick 5 000 likes och 400 kommentar från många som gjort en liknande resa och vi ville ställa några fler frågor för att lyfta Sallys mod ytterligare!

Jag är min största kritiker, idag finns det liksom ingen i denna värld som kan använda denna period i mitt liv emot mig, och med den insikten kan jag äntligen se detta i annat ljus.

SALLY SOW

Sally, först och främst måste vi lyfta ditt fantastiskt modiga inlägg om din finansiella resa som du skrev här i Heja Livet. Hur kom det sig att du ville publicera detta hos oss och vad blev responsen på din berättelse?
Jag fick höra om Heja Livet för första gången i samband med att jag gjorde en intervju med Nyhetsmorgon om Nubian Hub för ca 1,5 år sedan, dock blev jag inte medlem i nätverket förrän för någon vecka sedan. Jag ser Heja Livet som ett grymt nätverk och en stor plattform för kvinnor att kunna diskutera, ventilera och dela med sig i trygghet och förtroende. Att få den responsen jag fick efter mitt inlägg var överväldigande och otroligt berörande, jag var inte alls beredd på det.


Vad tror du hade kunnat hindra dig från att hamna i den skuldfälla som du klev in i så pass ung ålder som 18-19 år?
Det är en väldigt svår fråga men på rak arm skulle jag säga ekonomisk medvetenhet. Jag hade behövt vara mer medveten om min inkomster verse utgifter, vad har jag för budget egentligen. Om jag hade vetat det jag vet idag så hade det aldrigt hänt till exempel, aldrig. Som jag skrev i inlägget så var jag alldeles för ostrukturerad, naiv, omedveten och hade alldeles för låga inkomster. Faktorerna var tyvärr rätt många.


Många undrade vad som händer nu för din del och du svarade: Att nå finansiell frihet/oberoende är ett långsiktigt mål för mig.Hur arbetar du aktivt idag med att inte falla tillbaka i gamla mönster?
Jag har stenkoll på min budget idag som tur är, jag har varenda utgift nedskrivet! Utöver det så betalar jag allting direkt när jag får lön, inte en dag senare, och jag ser alltid till att lägga undan en fast summa till sparande.

Vem är Sally nu idag då du inte längre behöver identifiera dig med att vara skuldsatt?
Jag är otroligt befriad emotionellt! Jag är min största kritiker, idag finns det liksom ingen i denna värld som kan använda denna period i mitt liv emot mig, och med den insikten kan jag äntligen se detta i annat ljus. Det har inneburit en stor skillnad för mig psykiskt att vara skuldfri och idag kan jag blicka tillbaka på detta med värme och lättnad istället för skam och oro.


Slutligen vill vi såklart lyfta att du är grundare av Nubian Hub – ett nätverk för svarta kvinnor och ickebinära. Berätta allt som är värt att veta om detta fina initiativ samt vart man kan komma i kontakt med er?
Det stämmer! Nubian Hub är en ideell förening som jag startade maj 2019 som fick en grym start innan Covid. Medlemmarna är svarta kvinnor/ickebinära och är från hela landet och i alla åldrar. Föreningen utvecklades snabbt, utökade styrelsen och idag har vi en bokklubb, mammagrupp, Fitness/HIIT grupp och även chattar- men föreningen har sin grund och fokus i fysiska träffar, initiativ och events. Tillsammans har vi träffats ett flertal gånger, ätit middagar, dansat på uteställen, rest utomlands, firat högtider tillsammans mm. Inom Nubian Hub brukar vi säga ”aldrig en främling, alltid en vän”, hos oss är man alltid en familjemedlem vem man än är. Mer info om oss kan man hitta på Nubian Hub på Instagram/Facebook samt www.nubianhub.se