Together med Rosanna Osorio Clavijo - Heja Livet

Together med Rosanna Osorio Clavijo

Hårstylist Ingrid Alexandra
Foto John Artur

1 JUNI 2020, STOCKHOLM

Under temat Skönhet under Heja Livet Together, så bjuder vi er på en intervju med Rosanna Osorio Clavijo och hennes framgångssaga med salongen Roc Brows som precis likt Heja Livet är ett ”Safe Room” för kvinnor och ickemän!

Tips är att ni även börjar följa vårt instagramkonto @HejaLivet där Ingrid Alexandra och Sofia Hassani, under två dagar lärde oss allt man behöver veta om texturerat hår, dess påverkan på individen och det tomrum som fortfarande existerar i samhälle. Alexandra är även den som ligger bakom initiativet ”Att äga sitt afro”.

Varsågoda, håll tillgodo med några korta frågor till Rosanna, grundare av Roc Brows!

Det är en dröm att få ha en plats där vi bara kan vara och ta hand om varandra, utvecklas tillsammans, känna sig avslappnad och uppskattad, utan den manliga blicken.”

ROSANNA OSORIO CLAVIJO

Rosanna! När man googlar ditt namn så får man upp smeknamnet ”queen of microblading” och med tanke på at du driver din egna salong sedan 2015 där du (och många andra) arbetar med att förvandla andra till sitt bästa jag, så undrar vi: Vem är egentligen Rosanna Osorio Clavijo bakom brynen och under huden?
En mångfacetterad och rutinerad make up artist med passion för bryn och som föll för entreprenörskap och allt som kommer med det!


Jag läste en kort intervju med dig där du nämnde något om en brits i ditt kök och att vardagsrummet förvandlades till ett väntrum på helgerna, var det så Roc Brows framgångssaga började? Berätta gärna grunden till varför och hur du hamnade där du är idag!
JA, allt började i köket, eftersom vi inte hade ett garage, som i alla andra sucess stories, så köket fick duga. Men det blev väldigt snabbt överbefolkat i mitt vardagsrum och jag hyrde då in mig på en frisörsalong i 1 år, sen skaffade vi vår första egna salong på Åsögatan och var där 6 månader tills vi hittade vår första riktiga lokal på Högbergsgatan 66, där vi byggde upp det Roc Brows som ni ser idag.

Det separatistiska rum för kvinnor, den oas vi har ynnesten att jobba på. Vi har som ni kanske inte vet flyttat, igen, nu har vi en enorm lokal i vår mening på Svartensgatan vid Mosebacke, som alltid varit drömmen för oss. Så vi har kommit en lång väg och nått vårt mål, för nu!


Precis som vårt nätverk Heja Livet, så är din salong Roc Brows ett safe space för kvinnor och icke män. Hur viktigt tycker du att det är med separatistiska rum likt våra i samhället och vad betyder de för oss kvinnor/Icke Män att ha en sådan fristad?
Det är bland det viktigaste vi har, att vi själva kan bestämma att vi skapar den tryggheten i vår salong, på vår arbetsplats och för våra kunder. En plats där inga män kan komma och försöka bestämma hur vi ska sköta vår business. Det är en dröm att få ha en plats där vi bara kan vara och ta hand om varandra, utvecklas tillsammans, känna sig avslappnad och uppskattad, utan den manliga blicken.

Vi på Heja Livet har tidigare jobbat tillsammans med Lovette Jallow som anser att smink och politisk aktivism hänger ihop. Var anser du att ansvaret ligger för att förändra både det vardagliga tänkandet men framförallt i skönhetsbranschen där du är verksam?
Alla aktörer inom skönhetsbranschen har ett enormt ansvar, då även vi. Vi är tydliga med att vi besitter kunskapen att behandla alla typer av hår och alla hudfärger. Att säga något annat är bara okunskap.


Ditt jobb är Makeup-artist, bryn-stylist, skönhetsentreprenör (Vad vill du kalla ditt yrke?)  men vad är skönhet för dig och vad betyder det?
Brynstylist OCH skönhetsentreprenör passar väl bra!? Det är svårt att sätta en riktigt titel på det jag gör, då det är så mkt mer än bara brynen.

Det är driva företaget, inreda salongen, utveckla företaget, ta fram produkter och sköta sociala medier!

Allt detta och lite till gör jag varje dag utöver behandlingarna, självklart med lite hjälp från mitt fantastiska team 😉 Men Roc Brows är min bebis, som jag vårdar ömt.


Om du fick ge tre snabba tips till våra medlemmar inom temat skönhet, vad skulle det vara då?
Exfoliera, återfukta och kom till Roc Brows!

*

Heja dig Rosanna!