Together med Nathalie Bram - Heja Livet

Togheter med Nathalie Bram

23 OKT 2021, STOCKHOLM

HEJA LIVET TOGETHER – En intervju med Nathalie Bram från Horoskopsbloggen!

”Att känna till sitt personliga horoskop skulle jag säga är ett jäkla lifehack.”

NATHALIE BRAM

Nathalie, du driver Horoskopsbloggen och guidar människor ur planteras perspektiv men arbetar också som karriärvägledare. Vem är du om du skulle beskriva dig själv lite kort?
Jadu, beskriva mig själv, vad kallar jag mig – vägledare. Jag jobbar som vägledare, guidar människor utifrån deras styrkor och drömmar bland annat. I hela mitt liv har jag själv varit en sökare. Det har inte varit lätt för mig att känna en tillhörighet. Astrologin blev tidigt mitt “hem”, där jag kunde hitta min plats, min passion, min värld. Astrologi ÄR en helt egen värld. Den har öppnat massor för mig, främst en klarhet i “vem jag är”, mitt syfte och mitt karma. Förutom att jag skriver horoskop och ställer personliga horoskop så tycker jag om att vandra, är besatt av mat och känner mig levande till musik.

Hur blir man astrolog? Är detta någonting som man kan studera och hur går man då tillväga?
Det kan variera, särskilt länder emellan. Oftast finns det online-kurser, att man “läser” hos en mentor eller att man faktiskt läser och lär sig själv. Här i Sverige kan vi inte läsa astrologi på till exempel en Högskola. Själv har jag använt mig av alla varianter och det finns fortfarande mer att lära.

Då Heja Livet är ett forum med enbart kvinnor så ställer vi frågan, vad du tror om att det är fler kvinnor än män som tror på astrologi, är detta bara en fördom?
Kvinnor tror jag reflekterar mer över sig själva, andra och livet. Nu generalisera jag grovt. Men det här intresset av att förstå sig själv känns större hos oss. Jag upplever att män kan ha ett ytligt intresse kring deras karaktärsdrag men att gå djupare, njaej.. väldigt få. Även om fler män visar ett engagemang för andliga grejer så har det blivit ett forum för kvinnor att samlas kring. Det finns ett djup inom astrologin men jag älskar också när vi kan ha en jargong kring det, olika sätt att vara, mönster vi kan hos oss vissa till exempel.

Det finns (vad vi vet) 12 olika stjärntecken, anser en då att det enbart finns 12 olika personligheter/grupper av människor utifrån den läran du går efter?
Varenda människa är så klart unik så svaret är nej på den frågan. Det finns 12 olika stjärntecken/soltecken och vissa karaktärsdrag är gemensamma för dem som tillhör samma tecken och det ska inte överdrivas. När vi föds “fryser himlen” och vi får något som kallas för en personlig karta. Den bygger på födelsetiden, platsen och datumet. Att känna till sitt personliga horoskop skulle jag säga är ett jäkla lifehack. Det är själens spegel, för mig har det varit svaret på mycket. Soltecknet säger något om oss, men det är långt ifrån enbart vad astrologi faktiskt är. Egentligen är Solen bara början på en extremt bred klassificering.

Att läsa horoskop är en stor hobby hos många, varför är de olika horoskop beroende på t e x vilken tidning man läser?
Dagens horoskop, veckohoroskopen osv, de brukar vara hyfsat korta. Det kan vara flera aspekter (planetmöten) att ta hänsyn till och då får man plocka ut det som anses “viktigast”. Alla kan så klart tolka olika där. Vi ska dessutom alltid läsa utifrån vårt ascendenttecken. Ascendenten får vi fram genom att fylla i våra uppgifter och då även födelsetiden på till exempel astro.com

Hur stor del anser du att planterna faktiskt har i vårt dagliga liv, de beslut vi fattar etc och varför är det så? Hur kan något på så långt avstånd fysiskt påverka vad vi tänker och känner?
Planeterna kan man säga representerar en energi, en naturlig kraft som påverkar oss. Vissa påverkar oss mer än andra, under olika lång tid. En planet som befinner sig längre bort från jorden, där blir det en process, en annan typ av utvecklingsfas än med någon som är närmre, Merkurius till exempel. Jag vet nästan ingen som går obemärkt förbi en Merkurius-retrograd. Retrograd betyder att planeten “går baklänges” på sin bana, och har då den härliga förmågan att skapa en viss förvirring. Månen rör sig snabbt och där kan vi gärna se till vårt humör, hur vi mår och känner oss, för dagen.

Stort tack för din tid Nathalie Bram!

Om ni vill fortsätta läsa mer om det Nathalie nämner här ovan, så kan ni följa henne här:
https://horoskopbloggen.baaam.se