Together med Mazzo - Heja Livet

Together med Mazzo

8 JUNI 2020, STOCKHOLM

Denna vecka är tema Relationer; något som inte bara innefattar tvåsamhet och heteroförhållanden vilket är något vi försöker uppmärksamma under dessa dagar.

Att ge blommor till någon man tycker om är en fin gest, och därför har vi pratat mer med Madeleine Haraldsson som grundat Mazzo.se – blomsterbud som du bokar via 3 enkla steg!

På Heja Livet Facebook berättar hon om sitt koncept och här får ni även hennes bakgrunddstory.

Hej Madeleine, berätta om hur allt startade?
Det är långt ifrån en spikrak väg, men kanske kan min resa inspirera någon annan att våga tänka större. I början kändes min dröm hisnande stor, men jag följer Pippis visdomsord: “Det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert.”

Jag startade mitt första bolag när jag var 23 år och idag är jag 36 år. Jag har hela tiden haft en stark drivkraft att förändra och utveckla blomsterbranschen, en bransch där det fortfarande finns väldigt mycket ogjort. 

Utan att ha en aning om hur man producerar en tidning så startade jag för 8 år sedan en branschtidning. Jag sålde in första numret på en enkel dummy, ett par sidor som visade layouten vi hade tänkt ha på tidningen. De allra flesta av kunderna som annonserade i första numret är fortfarande kunder hos oss. De kommer alltid vara speciella, bolagen som gav mig så stort förtroende att de vågade satsa pengar på mig utan att jag kunde lämna några garantier.

Tidningen började skickas ut kostnadsfritt till alla blomsterbutiker och det är ett upplägg som vi fortfarande har. Eftersom alla fick den skickat till sig så byggdes varumärket upp snabbt. Det har alltid känts som en gemensam resa, dels att vi har varit med på våra kunders expansioner, men även utvecklingen i branschen. Engagemanget runt tidningen är svårt att förklara, men jag brukar nämna att en av våra hashtags på Instagram, #fioribilden, har idag mer än 60 000 bilder. 

Det är fiori magazine som är navet till att jag kan satsa på mazzo.se. Det finns ett starkt förtroendekapital som ingen konkurrent kan kopiera och genom fiori har vi en “gratis” marknadsföringsplats till landets alla florister. 

Vill ni ser mer av Mazzo, kolla in hemsidan!

De finns även på sociala medier:

@mazzo.se

@fiorimagazine