Tillsammans med FATTA - Heja Livet

Tillsammans med FATTA

9 SEP 2020, STOCKHOLM

Heja Livet ❤ FATTA!

Genom åren har vi på Heja Livet valt att arbeta ideellt tillsammas med olika eldsjälar som via vårt nätverk får möjlighet att nå ut med sitt budskap. Några av de utvalda har varit Jobbentrén, Yalla Rinkeby, Unizon, Ungarelationer.se m.fl.

Nu har vi äntligen valt ut en ny aktör som ni kommer att få träffa flera gånger under hösten tillsammans med oss. Den organisation som vi tycker är väl värd sin plats är den idella föreningen FATTA som idag fyller 7 år!

Sedan Fatta grundades har deras mål varit tydligt: Världen ska vara fri från sexuellt våld.

Världen ska vara fri från sexuellt våld.

Allt startade som en kampanj 2013 och har därefter utvecklats till en folkrörelse/förening som hörs och lyssnas på i allt fler sammanhang. Historien började 2013, då tre killar som stod åtalade för att ha våldtagit en 15-årig tjej med en glasflaska, blev friade av Umeå tingsrätt. Den friande domen var droppen för organisationerna Femtastic och Make Equal som gick samman och bestämde sig för att agera.

Grundarna till FATTA samlade in över 150 anonyma berättelser om sexuella övergrepp. Berättelserna blev till grund för en låt och musikvideo av och med artisterna Cleo, Syster Sol, Kristin Amparo och Nasteho Osman producerad av Embee. Låten och musikvideon släpptes den 9 september 2013 tillsammans med en debattartikel skriven av initiativtagarna.

2018 drev FATTA igenom samtyckeslagen. Det var många som inte trodde att samtyckeslagen skulle ha någon effekt, eller behövdes alls men tack vare dom som kämpade tillsammans med FATTA! så gick det vägen. Enligt BRÅs senaste undersökning visar statistisken att samtyckeslagen fungerar!

Trots detta sker det fortfarande över 100 våldtäkter om dagen, de flesta i hemmet. Detta tycker vi är helt oacceptabelt. FATTA har checkat av en av de två viktigaste boxarna (Samtyckeslagen). Nu fortsätter vi kampen tillsammans med dem för en samtyckeskultur, där alla FATTAR!

Är du med oss? Nu förflyttar vi berg och vi gör det tillsammans. Klicka nedan för att läsa mer om hur just nu kan få andra att fatta.

Hemsida – https://fatta.nu/engagera-dig/bli-medlem/
Facebook – FATTA
Instagram – @fattanu