Tänkonomi - Heja Livet

HEJA LIVET X TÄNKONOMI

Webbserien Tänkonomi

Hur enkel planering förbättrar din ekonomi.

NÄR: Maj – November 2019
VAD: En webbserie och event
KONCEPT: Heja Livet
UPPDRAGSGIVARE: Prisjakt
PARTNER: Börshajen
FILMPRODUKTION: Kentsdottir Production

HEJA LIVET PRODUCTION: * Konceptutveckling * Utveckling och assisterande av skapande av content * PR

BEHOV
Prisjämförelsetjänsten Prisjakt önskar nå fler kvinnor och vänder sig till Heja Livet. I nätverket är ekonomi ett populärt ämne som är återkommande, där många ger uttryck för att de saknar och törstar kunskap om hur de bättre kan spara och börja investera, undvika konsumtionsfällor och lära sig om aktier.

VÅR LÖSNING
Tänkonomi är en webbserie om hållbart konsumerande och sparande tillsammans med Börshajen och Prisjakt Sverige. Syftet är att inspirera kvinnor till att bli mer medvetna om sin ekonomi.

Webbserien i fyra delar har olika fokusområden inom ekonomi. Seriens huvudperson och programledare är Andra Farhad, grundare av och VD på Börshajen. Hon gick med i Heja Livet på den tiden då vi var ca 3 000 medlemmar och har sett gruppen växa till att vara den inspirerande mötesplats för hundratusen kvinnor som den är idag. Vi är så glada att Andra är med och sprider sitt budskap om att alla kan och att det aldrig är för sent att komma igång med att tänka smart kring sina pengar.

I varje avsnitt möter Andra Farhad några av Sveriges främsta ekonomi- och sparexperter för att dyka djupare i ämnen som budgetering, investering, sparande med mera.

För att knyta ihop säcken kring samarbetet gör vi även ett Tänkonomi-event; en kväll om att leva ekonomiskt hållbart för att få ett rikare liv och en tryggare framtid med inspirerande talare.

RESULTAT
Fyra avsnitt av Tänkonomi sprids i Heja Livets, Prisjakt och Börshajens kanaler med teman psykologin bakom konsumerande, budget och sparande, hur du börjar placera pengar och konsumera smart och jämställt.

Avsnitten, som släpps ett i månaden under fyra perioder, har fått högt engagemang och medlemmarna har entusiastiskt uttryck att de är mycket glada över initiativet. Även partners är mycket nöjda med samarbetet och mottagandet.

Antal medlemmar och räckvidd: 107 000

I avsnitt #1 gästas vi av Elin Helander, kognitionsvetare på Dreams, som pratar om psykologin bakom konsumtion och varför vi oftare konsumerar när vi borde spara. Hon delar också med sig om hur vi kan börja tänka för att ändra ett köpbeteende.

I avsnitt #2 är Frida Bratt, sparekonom från Nordnet med och svarar på frågor om man som ostrukturerad ändå kan börja spara, hur snabbt man kan göra en förändring, enkla tips på en budget och varför man kan likna sparande med att gå till gymmet.

I avsnitt #3 är dagens expertgäst Johanna Kull, sparekonom på Avanza. Hon pratar om hur du som nybörjare kan börja investera, hur du lär dig att placerar pengar utifrån just dina behov och varför du inte ska vara rädd för att placera. Hon svarar också på frågor om sparbuffert, vad en indexfond är jämfört med en global fond och hon delar med sig av konkreta tips.

I sista avsnitten är dagens expertgäst Sandra Bourbon, VD på och grundare av Framtidsfeministen. Tillsammans med programledare Andra Farhad pratar de om varför jämställdhet lönar sig i investeringar, hur du får pengar över och vad en kapselgarderob – och hur du själv gör en! Sandra pratar även om hur du kan spara pengar inför att bli mamma till ditt första barn.

”Att få göra Tänkonomi tillsammans med Heja Livet och Andra Farhad är superstort för oss. Vi är så glada att vi får vara del av all den positiva energi som finns hos Heja Livet. Det känns jättebra att tillsammans med dem få guida fler till smart shopping och få möjlighet att visa hur enkelt det kan vara att spara pengar i vardagen genom att använda Prisjakt.”

Linnea Kléen, Digital Marketing Manager, Prisjakt

Eventets biljetter sålde slut direkt

Som avslutning på samarbetet anordnade vi ett Tänkonomi-event för 100 personer på samma tema som serien; att lära sig leva mer ekonomiskt hållbart för att få ett rikare liv.

Under kvällen utmanade Sandra Bourbon (Framtidsfeministen) oss i hur vi kan minimera våra kostnader och maximera våra intäkter, Tove Zander från Swedbank gav oss bästa tipsen för att komma igång med ett bra sparande och Monica Sjödin, konsultmäklare, lärde oss the basics om att börja handla på börsen.

Emma Cedell från Prisjakt gav oss bra tips om deras app och till slut avslutade vi kvällen med Andra Farhad (Börshajen) som ledde en innehållsrik och inspirerande panel med kvällens föreläsare.

Se hela samarbetet här: Tänkonomi Prisjakt