Take Control Now - Heja Livet

HEJA LIVET X ghd x Bröstcancerförbundet

Take Control Now

En kampanj för att öka medvetenheten om vikten av att kontrollera sina bröst.

NÄR: Sep-Okt 2021
VAD: Event och redaktionellt innehåll
KONCEPT: Heja Livet
PARTNER: ghd

HEJA LIVET PRODUCTION: * Konceptutveckling * Projektledning * Utveckling av content * Produktionsledning

BEHOV
ghd har under 17 år samlat in över 20 miljoner dollar till olika bröstcancer-förbund världen över och fortsätter nu år 2021 med budskapet “Take Control Now”.

Tillsammans vill ghd och Heja Livet sprida kampanjen ”Take Control Now” och öka medvetenheten om vikten av att kontrollera sina bröst.

Budskapet är tryckt som en påminnelse på ghd’s stylingverktyg som säljs i begränsad upplaga där 30 SEK av varje produkt går till Bröstcancerförbundet.

Detta ska ge kvinnor en regelbunden och vänlig påminnelse om att själva kontrollera och känna på sina bröst efter tecken på bröstcancer, varje månad. Att undersöka sina bröst regelbundet kan vara ett viktigt sätt att upptäcka tidiga tecken på bröstcancer då 2/3 av kvinnor mellan 18- 24 år inte kollar sina bröst för tidiga tecken på bröstcancer varav 2,2 miljoner globalt varje år diagnostiseras med bröstcancer.

VÅR LÖSNING
I Heja Livet delas en tävling för en Pink Transformation; vinn en hår-makeover där fyra Heja Livet medlemmar helt eller delvis får möjlighet att färga sitt hår rosa av utbildade frisörer och får stylingtips från ghd-experter, samt kunskap om hur man tidigt kan upptäcka tecken på bröstcancer med hjälp av Bröstcancerförbundet.

RESULTAT
Efter fantastiska nomineringar fick fyra av Heja Livets medlemmar; Nicolina, Emmy, Susanne och Johanna en heldag tillsammans med Heja Livet, där en rosa hår-makeover från ghd och Wella låg i fokus.

Bröstcancerförbundet med sina representanter var på plats och gav ovärderlig kunskap om hur man kontrollerar sina bröst för att upptäcka tecken på tidig bröstcancer. Alla vinnare fick utöver hårbehandling och styling även ghd’s limiterade kollektion av stylingverktyg med påminnelsen “take control now”.
Utöver detta delas guider och information i Heja Livets community hur du känner på dina bröst med mera från Bröstcanerförbundet.

Här får ni träffa dessa fantastiska kvinnor och se deras förändringar!

Nicolina Svenfelt har som många andra bröstcancer i släkten och arbetar till vardags som sjuksköterska på uppvaket där en stor del av patienterna har genomgått kirurgi efter bröstcancer. Därför var det en självklarhet att hon skulle få pigga upp både sin egen och patienternas vardag med sitt nya rosa hår och vi ville även tacka för hennes hårda arbete inom vården.

Emmy Ströberg gjorde sin andra hårdonation till en perukmakare i september och kom till hårstudion i en kort page i sin naturliga hårfärg. Emmy lärde oss att om man vill skänka hår så ska detta helst vara helt ofärgat, vilket betyder att hon inte ändrat hårfärg på nästan 6 år. Detta ville vi ändra på, och framförallt hylla henne för hennes donationer genom åren som hjälpt till att göra ett flertal fina peruker.

Susanne Lolling fick sin bröstcancerdiagnos den 7 sep 2020 och har precis avslutat ett års lång och tuff behandling. Hårkvaliteten blir inte densamma efter behandling med cytostatika, men hon har låtit håret växa fritt sedan det kom tillbaka och nu ansåg vi att det var ett perfekt tillfälle att ge henne den ompysslingen hon är värd efter denna kamp. Ljusrosa hår, varför vänta!?

Johanna Alma Ida Tolf var redo för en förändring men med småbarn är det inte alltid så lätt med varken tid eller ekonomin. Dessutom har hon jobbat heltid och extra intensivt på det som nu är Sveriges första äldreboende med HBTQI-avdelning, som öppnade i september. Nu är Johannas toppar rosa och snart även de underbara tanterna på hennes avdelning efter en liten kupp från oss, stay tuned!

”Tacksam över att vi tillsammans med Heja Livet och Bröstcancerförbundet fick möjligheten att skapa den här viktiga kampanjen. Känslan av att faktiskt göra skillnad på riktigt tillsammans med andra som brinner för samma sak är obeskrivlig – vi ser fram emot att fortsätta jobba tillsammans för att synliggöra och påminna om vikten av att regelbundet kontrollera sina bröst för upptäcka tidiga tecken på bröstcancer.”

Rebecca Wenngren, Nordic Communications Manager, Wella Company