Ny Womanhood-ambassadör - Heja Livet

Ny Womanhood-ambassadör

9 JUNI 2020, STOCKHOLM

Vi är stolta att presentera en ny ambassadör i Heja Livets initativ Womanhood – Charlotte Ljung!

Charlotte har grundat en digital plattform för folk som genomgår en skilsmässa, och vill underlätta för andra som går eller gått igenom ett tufft uppbrott. Det är precis vad Heja Livet Womanhood handlar om. Initiativet kommer från viljan att hjälpa till där det behövs, och dela med sig av tjänster och sin kunskap till andra som inte har råd eller möjlighet att anlita någon på egen bekostnad.

Detta ideella koncept består av kvinnor som frivilligt valt att dela sin kunskap och energi till Heja Livets community. Alla Womanhood ambassadörer är verksamma inom sitt ämne och ställer upp med sin tid till Heja Livets medlemmar helt ideellt och vid sidan om sina respektive jobb och andra åtagande. Vi tog en pratstund med Charlotte om vem hon är och hennes tankar om stigmat kring separationer.

”Womanhood för mig är att våga ge fritt av sig själv, att inte skämmas för sina egna misstag och att snarare kunna dela med sig av dessa, att stå upp för vad man tycker är orätt.”

CHARLOTTE LJUNG

Hej! Så, Vem är Charlotte Ljung?
Inredningsarkitekt, serieentreprenör, aktiv som advisor och styrelseledamot, tvåbarnsmamma, en glad skånetös samt grundare av Endbright.


Vad gör Endbright för dem som inte vet?
Endbright är tjänsten jag själv önskade fanns när jag skiljde mig. Det är en plattform som hjälper dig så att ditt uppbrott blir så smidig som möjligt. Plattformen erbjuder tjänster, artiklar, checklistor och tillgång till experter inom bland annat juridik, ekonomi, boende och välmående, digitalt och fysiskt. Det är en plats där man får större förståelse för vad det innebär att separera eller skilja sig. Kanske kan det till och med vara så att Endbrights verktyg för att man till sist hittar tillbaka till varandra och undviker en separation, eller att man i alla fall skiljs som vänner.

Du har från och med idag valt att vara Womanhood-ambassadör för Heja Livet och våra medlemmar. Vad är Womanhood för dig?
Att våga ge fritt av sig själv, att inte skämmas för sina egna misstag och att snarare kunna dela med sig av dessa, att stå upp för vad man tycker är orätt samt att inspirera och peppa andra kvinnor!

Endbright föddes ur egen erfarenhet då du själv har separerat två gånger tidigare – Många anser att en separation är ett misslyckande, hur kan vi tillsammans ändra på det stigmat?
Vi är så drivna och styrda av en viss familjebild (mamma, pappa, barn) och visst, vi ser att den luckras upp allt mer, men vi har en bra bit kvar.

– Trotsa gamla sanningar – Att våga tänka att det är kanske inte alls bäst för barnen att föräldrarna lever ihop, kanske behöver man inte göra jättestora avkall för att få det att funka/ gå ihop och… du kan visst bli lycklig ensam eller i en annan konstellation.

– Vi måste sluta pika varandra – Även om ”tough love” är bra så är man väldigt känslig för vissa typer av kommentarer såsom ”Ska du verkligen ge upp så lätt? eller ”Tänk på barnen istället för att tänka på dig själv”. Tro mig, det är det sista man vill eller behöva höra när man går igenom en separation eller skilsmässa. Det är kommentarer som dessa som tyvärr bidrar till känslan av att ha misslyckats.

– Vår värld ser annorlunda ut – Våra relationer är inte alls som historiskt sett. Vi drivs av andra saker idag än tidigare etablerade värderingar inom kultur, social stigma, religion, politik och ekonomi.

– Utbildning – Många kvinnor har inte superbra koll på sin ekonomi, en nyckelfråga för många i ett uppbrott. Våra ställa frågor, förstå och manövrera din egen ekonomi. Men även att förstå juridiska ”basics” och relationskunskap.

Snabba tips till dem som går i tankarna om att separera men inte vågar ta steget.
– Ta ett steg tillbaka och försök se det som en praktisk (men jobbig uppgift). På så sätt undviker du att agera i affekt.

– Skaffa dig en tydlig bild av din ekonomi

– Sök upp andra som är eller har varit i samma situation

– Dela erfarenheter med varandra. 

Charlotte kommer hjälpa Heja Livets medlemmar med frågor inom följande områden:
– Kunskap om var man hittar hjälp och stöd i relationer.

– Divorce Planning. Guidning för alla som går igenom ett uppbrott, separation eller skilsmässa. Med eller utan barn

– Kontakter till expertis och tjänster inom juridik, ekonomi, barn & familj, mental & fysisk hälsa., kontakta henne på cl@endbright.se

Maila: cl@endbright.se

(endast Charlotte har insyn i mailen och dialogen)

*

Stort tack fantastiska Charlotte för att du vill vara en del av Heja Livet Womanhood!

Vill du veta mer om Endbright hittar du det på hemsidan!