Jag blev vuxen med er - Heja Livet

Jag blev vuxen med er

3 APRIL 2022, STOCKHOLM

Jag blev vuxen med er.

2014 fick jag en tanke som jag ville utmana. Efter några år i PR-branschen och flytt från en småstad i söder till Stockholm i norr, så ville jag se vad som hände om jag motarbetade fördomarna om kvinnor i grupp. Jag visste och vet än idag att det finns en enorm kompetens bland kvinnor som samlas och jag var starkt överygad om att det skulle gå att krossa myten om omöjliga samarbeten det kvinnliga könet emellan.

Sagt och gjort, Heja Livet kom till som en idé om ett fysiskt nätverk men växte sig snabbt större i den digitala världen. Meningen med Heja Livet har alltid varit att lyfta den lilla människan med den stora historien och så har det förblivit.

Jag blev vuxen med er.

Många ord har delats och många har varit från mig. Jag har berättat om min pappas bortgång, mammas sjukdom och en vän som fick cancer. Om Sarah som dog och om mig själv. Hur sorgen påverkar, vad den tar och vad man vinner. Jag har förlorat så mycket men vunnit er.

Jag vann en aldrig sinande källa till inspiration, en röst som inte tystnar, vänskaper, arbetskollegor och själsfränder.

Ni har kommit fram på nattklubbar, vid övergångsställen och i toalettköer. Frågat om det är jag som är Heja Livet och stolt svarat ja. Ni har skickat blommor, varit arga och ifrågasatt. Kommit med önskemål, kravlistor och skrivna brev med ordet tack. Ni har blivit slagna och utsatta, upplyfta och neddragna. Sagt att vi räddar liv, räddat era liv. Jag har hjälpt er med ekonomi, skilsmässor, bodelningar och aborter. Mobilen i handen, under täcket och utanför den mörka natten. Offrat så mycket men vunnit desto mer.

Jag har vunnit er.

Med en inkorg fylld av anonyma inlägg, kvinnor som är rädda. Rädda för världen och för männen – har ni hittat en fristad i det vi skapat.

Har du en plats där jag kan vila sjunger Winnerbäck. Ett rum där jag kan känna att jag är någonstans ifrån.

Ni har varit mitt rum, mitt någonstans ifrån och jag har älskat er från djupet av hela mitt lilla, stora hjärta.

Det finns bara en som jag vill tacka och det är Carro, min bästa vän och enda kollega på denna resa och jag gör det via Bodil Malmsten – En stark och oumbärlig förebild till kvinna.

”..Du och jag kände
varandra från början
Kände
Kände igen
Var rädd om dig
Jag är rädd
Ingenting får hända dig
Nej vad säger jag
Allt måste hända dig
och det måste vara underbart..”

Detta är mitt tack till er och till dig Carro. Mitt hejdå och vi ses igen – All kärlek, Emely

HEJA LIVET!