Hysteria vernissage - Heja Livet

HEJA LIVET X HYSTERIA VERNISSAGE

Hysteria vernissage

Hyllar kvinnokroppen med fotograf Sara Bille och art director Karin Lundström.

NÄR: Maj – Juni 2019
VAD: En fotoserie och vernissage
KONCEPT: Heja Livet
FOTOGRAF/REGISSÖR: Sara Bille
ART DIRECTOR: Karin Lundström

HEJA LIVET PRODUCTION: * Konceptutveckling * Projektledning * Utveckling av content * Produktionsledning * PR * Event * Genomförande av projekt på plats

BEHOV
Som ett startskott till Heja Livets heldag på kvinnohälsa – A Day of Hysteria – vill Heja Livet hylla kvinnokroppen på ett kreativt sätt som även kan starta samtal.

VÅR LÖSNING
Tillsammans med fotograf Sara Bille och art director Karin Lundström sätts ett team ihop för att skapa en fotoserie och film med namnet Hysteria.

Fotoserien och filmen porträtterar kvinnan och hennes kropp; som hyllas som denna råa, sensuella, sköra och samtidigt starka farkost som den är.

De levande organiska elementen som blommor och växter symboliserar livet som är i ständig rörelse. Tillsammans med livmodern i fokus skapas en livscykel som sätter avtryck på vår samtid samtidigt som den blir en del av vårt arv för kommande generationer.

Vernissage är torsdag 23 maj på Taverna Brillo, och verken hängde uppe till 10 juni. Verken såldes i begränsad upplaga, och vinsten gick till organisationen Tilia som arbetar för ungas psykiska hälsa.

RESULTAT
En stor livmoder ritades på Taverna Brillos fönster, vilket lockade stor uppmärksamhet. Ett hundratal gäster kom på vernissagen och flertalet av verken beställdes. Taverna Brillo fick mycket frågor under dagarna kring verken. Med hjälp av vinsten kunde vi ge Tilia en välförtjänt sommarpresent i form av en donation i Heja Livets namn.

Tack till team:

Koncept: Heja Livet
Fotograf/regissör: Sara Bille 

Art direction: Karin Lundström
Fotografassistent: Karl-Fredrik Marklund
Filmfotograf: Anton Olin
Stylist: Emine Sander
Hår: Philip Fohlin
Make-up: Josefina Zarmén
Make-up assistent: Elvira Brandt
Modeller: Behnaz Aram, Hannah Arnhög, Lisa Nyberg, Malaika Holmén, Maria Montti 
Filmmusik: Ida Lindberg 

Även tack till samarbetspartners CAMERALINK, Taverna Brillo, Ljud & Bildmedia AB, Kosmonaut, Carlsberg, Somersby och Ella Nico för vacker livemusik.