Heja Livet x Yves Rocher - Heja Livet

HEJA LIVET X YVES ROCHER

Heja Livet x Yves Rocher

Foto: Amanda Gylling

En kampanj med fokus på hållbarhet och miljö.

NÄR: Juni 2021
VAD: En kampanj
KONCEPT: Heja Livet
UPPDRAGSGIVARE: Yves Rocher
PARTNER: Presskontakterna Stockholm

HEJA LIVET PRODUCTION: * Konceptutveckling * Projektledning * Utveckling av content *

BEHOV
Yves Rocher arbetar ständigt med att uppdatera befintligt sortiment, för att ha så liten påverkan på miljön som bara möjligt. Skönhetsindustrin måste arbeta för en hållbar framtid, där formula, hur ingredienserna tas fram, transportmetoder och konsumentbeteende måste ses över. Därav framtagandet av deras botaniska schampokakor som Heja Livet fått uppdraget att skapa medvetenhet kring, genom Heja Livets kanaler till Yves Rochers önskade målgrupp.

VÅR LÖSNING
På uppdrag av Presskontakterna och Yves Rocher tog vi på Heja Livet, tillsammans med kreatör och formgivare Fanny Schultz, fram idén att skapa en hållbarhetskalender med en uppmaning att varje dag under juni-månad göra någonting litet för klimatet.

RESULTAT
Fanny Schultz illustrerade kalendern utifrån de botaniska schampookakor som Yves Rocher har släppt som en produkt i sitt hållbarhetsarbetet. Tillsammans med kalendern illustrerade Fanny också vykort, som tillsammans med schampookakorna och kalendern gick ut som fysiska bud till ambassadörer och influencers runt om i Sverige.

Vi producerade en bildserie fotograferad helt analogt av fotograf Amanda Gylling, som sedan användes i Fannys, Yves Rochers och Heja Livets kanaler som en förlängning av samarbetet.

kul att göra det här samarbetet med er och se det gå live. Yves Rocher känner att de nått rätt målgrupp och fått lyfta sitt arbete kring hållbarhet.

Yewande Agbaje, PR consultant, Presskontakterna

Foto Amanda Gylling