Heja Livet x Volvo Cars - Heja Livet

HEJA LIVET X VOLVO CARS

Heja Livet x Volvo Cars

Filmproduktion: Kentsdottir Production

En kampanj om säkerhet ur tre kvinnors perspektiv.

NÄR: Oktober – November 2020
VAD: Redaktionellt innehåll och en kampanj
KONCEPT: Heja Livet
UPPDRAGSGIVARE: Volvo Cars
PARTNER: Presskontakterna Stockholm
FILMPRODUKTION: Kentsdottir Production

HEJA LIVET PRODUCTION: * Konceptutveckling * Projektledning * Utveckling av content * Produktionsledning

BEHOV
Volvo Cars introducerade trepunktsbältet 1959, och sedan dess anses det ha räddat livet på över en miljon människor. Nu vill de ta nästa steg mot att rädda en miljon liv till.

En av de viktigaste aspekterna i Volvo Cars säkerhetsarbete är att bilar ska vara lika säkra för alla – både kvinnor och män. När kvinnor kliver in i en bil så tror de att de är säkra. Men trots att hälften av alla människor på jorden är kvinnor, är de flesta krockdockor baserade på mäns kroppar. Därför löper kvinnor högre risk för att skadas i trafiken. Men Volvo Cars gör saker lite annorlunda. När de utvecklar sina bilar utgår de från data från hur både mäns och kvinnors kroppar påverkas vid en kollision. Dessutom har bilen traditionellt setts som en manlig symbol och angelägenhet, och det här är något som Volvo Cars vill utmana.

VÅR LÖSNING
Tillsammans med oss på Heja Livet kommer Volvo Cars under tre veckor att lyfta tre kvinnor med olika liv och behov, för att tillsammans belysa och diskutera ämnet säkerhet ur olika perspektiv. Man får möta Nilla Hansson, en av Sveriges få stuntkvinnor, Annika Norman, frilansande stylist och tvåbarnsmamma och Jessica Clarén, cykelfantast med en speciell relation till Volvo.

Tre filmproduktioner tas fram för respektive ambassadör och konceptet lanseras på Heja Livet Facebook,@hejalivet Instagram och via ett nyhetsbrev från Heja Livet. Ambassadörerna intervjuas även, och olika säkerhetsfunktioner och innovationer från Volvo Cars lyfts och diskuteras i forumen.

RESULTAT
Först och främst vill vi säga att vi är mycket glada över detta samarbete som varit både kul och lärorikt, och lättjobbat med ett grymt team! Sett till resultatet i Heja Livet, med stort antal reaktioner, flera kommentarer och positiva engagemanget, ser vi detta som ett mycket lyckat resultat. Engagemanget på Instagram blev över förväntan, och intresset för säkerhetsfrågor och åtgärder för tryggare bilkörning var stort. Samarbetet och kampanjen fick inte någon negativ kritik, och vi tolkar detta som att folk överlag har en mycket god inställning till Volvo som varumärke, och att detta samarbete både visade och förstärkte den bilden av Volvo. Samarbetet välkomnades, att just ett bilmärke tog plats i ett kvinnligt forum och ville prata direkt med sina befintliga kunder och potentiella nya konsumenter. Inläggen lever vidare och får fortfarande reaktioner och kommentarer, veckor efter samarbetet.

”Mitt hjärta har alltid bankat hårt för kunddialog och community management och därför är jag glad över att vi har kunnat låta dialogen ta en sådan framträdande roll i det här samarbetet. Både Heja Livet och de ambassadörer vi har jobbat med har lyft frågan om säkerhet på ett mjukt och personligt sätt, och det har verkligen varit fint att få se vilket engagemang som skapas när vår hjärtefråga hanteras så klokt, inspirerande och ärligt av någon annan.


Det är fascinerande att se hur stor skillnad det är på rådande attityder om säkerhet och fortkörning i ett forum med enbart kvinnliga medlemmar, jämfört med de traditionellt bilintresserade målgrupper jag vanligtvis möter, och vilka frågor som är viktiga för den här kvinnliga målgruppen som vi vanligtvis har vissa svårigheter att nå.”

Isabelle Lunnevi, Marketing & Communication Sweden Volvo Cars

Nilla Hansson är en helt enastående, cool kvinna, som är en av få kvinnor i Sverige som jobbar som professionell stuntkvinna. I sitt yrke kastar hon sig ut från berg, krocktestar hjäkmar och agerar actionstjärna i de mest populära TV-spel.

Annika Norman är frilansande stylist och content creator. Hon bjuder gärna på sig själv om livet som mamma till Frans 6,5 år och Elliot 15 månader, och gör det alltid med en stor porttion humor.

Jessica Clarén – en energikick som lyser upp ett rum med sin närvaro. Jessica är grundare av She Rides, ett av Sveriges snabbast växande nätverk för cyklister och äventyrare och hon brinner för att inspirera fler att våga mer.

Filmproduktion: Kentsdottir Production