Heja Livet x Volvo Cars XC40 Recharge - Heja Livet

HEJA LIVET X VOLVO CARS X40 RECHARGE

Heja Livet x Volvo Cars XC40 Recharge

En kampanj med den hållbara bilen som färd- och hjälpmedel.

NÄR: Maj 2021
VAD: Redaktionellt innehåll och porträttserie
KONCEPT: Heja Livet
UPPDRAGSGIVARE: Volvo Cars
PARTNER: Presskontakterna Stockholm
FILMPRODUKTION: Kentsdottir Production

HEJA LIVET PRODUCTIONS: * Konceptutveckling * Projektledning * Utveckling av content * Produktionsledning

BEHOV
Efter ett lyckat första samarbete med Heja Livet vill Volvo Car Sverige följa upp i samarbetet och fortsätta interagera med communityt genom engagerande innehåll. Med fokus på Volvo Cars första elbil XC40 Recharge och löftet att Volvo endast kommer att producera elbilar år 2030 föreslår Heja Livet och Presskontakterna ett koncept som skapar intresse för den nya bilen och det faktum att Volvo Cars ska vara helt elektriska till 2030.

VÅR LÖSNING
För att skapa en personlig koppling till det hållbara temat med helelektriska XC40 Recharge tar vi två inspirerande Heja Livet-medlemmar som ambassadörer och ansikten utåt för kampanjen, som har en egen koppling till att en hållbar vardag.

Karin Lei är en matinfluerare som fokuserar på kinesisk och taiwanesisk mat, och är alltid ivrig efter att köpa vegetariska och lokala råvaror. Malin Olsson är en vintageälskare, som nästan köper allt begagnat. Vi gav dem möjligheten att prova den nya helt elektriska XC40 Recharge under en dag för att leta efter ingredienser och vintagefynd i deras hemstäder Malmö och Göteborg.

RESULTAT
Två filmer producerades med Kentsdottir Production och delades både i Heja Livets, Volvo Cars svenska kanaler och ambassadörernas egna sociala kanaler.

Samarbetet fick en imponerande räckvidd och ett enormt engagemang i alla partners och ambassadörers kanaler, där filmen med Malin Olsson blev en av Volvo Car Sveriges mest engagerade inlägg under året.

Kampanjen bidrog med en mer nyskapande och personlig kommunikation än vad man vi är vana vid när det gäller innehåll från bilmärken, och den lyckades verkligen engagera den kvinnliga målgruppen. Vi fick även mycket positiv respons på ambassadörerna, som är mer ”nya profiler” närmare ”verkliga livet” än stora superstjärnor vilket i detta fall blev mer relaterbart.

Kampanjen skapade ett verkligt intresse för bilen, elbilar överlag och Volvo Cars som varumärke.

Hur är det att köra elbil egentligen? Ja, det bästa sättet att ta reda på det är ju såklart att låta folk testa själva. Vi är stolta och glada över vårt senaste samarbete med Heja Livet, där vi med hjälp av deras expertis och fingertoppskänsla har fått möjlighet att låta nätverkets medlemmar ta del av vår helelektriska XC40 Recharge på ett tillgängligt, underhållande och inspirerande sätt. Vi jobbar ständigt på att bli bättre på att nå kvinnor som målgrupp och det här är ett initiativ vi är extra stolta över.

Isabelle Lunnevi, Marketing & Communications, Volvo Cars Sverige

År 2030 ska alla Volvo Cars modeller vara helt elektriska, och deras första elbil heter XC40 Recharge. Vi åkte hem till Malin Olsson, som är en inbiten vintage-fyndare och gör i princip alla sina inköp second hand, för att låta henne prova på livet med elbil under en dag. Med en lista på saker som hon behövde införskaffa, tog hon bilen runt sitt Tjörn och vidare in till Göteborg. Följ med Malin i jakten på de bästa fynden! Framtiden är elektrisk. Filmproduktion av Kentsdottir Production

Bästa reklamfilmen jag någonsin sett!!!! Skrattade så mycket och vill absolut köpa bilen ja.”

Medlem Heja Livet

Till år 2030 ska Volvo Cars ställa om och endast sälja elbilar. Deras första elbil heter XC40 Recharge och tillsammans åkte vi ned med den till Malmö för en heldag med matentusiasten Karin Lei. Hon lägger stor vikt vid att hitta de perfekta råvarorna, som hon helst får tag på lokalt. Vi lät Karin testköra bilen när när hon gav sig ut i Malmö för att besöka sina smultronställen, med målet att hitta det hon behövde för att laga en god vegetarisk rätt. Se Karins inspirerande matrunda i filmen! Framtiden är elektrisk. Filmproduktion av Kentsdottir Production

Superbra content! Älskar att du fick fram din personlighet. Känns genuint.”

Medlem Heja Livet