Heja Livet x Metro Jobb - Heja Livet

HEJA LIVET X METRO JOBB

Heja Livet x Metro Jobb

Metrojobb och Heja Livet i samarbete för att stärka kvinnor i karriären

NÄR: Januari 2019
VAD: Redaktionellt innehåll och event
KONCEPT: Heja Livet
PARTNER: Metrojobb

HEJA LIVET PRODUCTION: * Konceptutveckling * Projektledning * Utveckling av content * Produktionsledning * PR * Event

BEHOV
Hur är jag mitt bästa jag i en vardag med press och krav? Hur får jag drömjobbet? Hur bygger jag ett kontaktnät? Det är frågor som Heja Livet får från medlemmar. Det resulterade i ett nytt samarbete med fokus på att lyfta kvinnor i livet och i karriären.

VÅR LÖSNING
Syftet är att peppa, utbilda och lyfta kvinnor i karriären. Resultatet blev redaktionella artiklar om jobb och pesonlig utveckling i Heja Livets kanaler Facebook och Instagram och ett event på temat.

Anna Åslund, redaktör för Metrojobb tog över Heja Livets Instagram-konto i tre dagar som ett första nedslag. Som steg nummer två bjöds Heja Livets medlemmar in till en karriärkväll med föreläsningar, coachning och mingel. Deltagarna får lära sig hur de skriver ett säljande CV med Anna Åslund, redaktör på Metrojobb, hur de maxar sin LinkedIn-profil med Jennifer Matheny från LinkedIn och och hur de blir proffs på självledarskap med Magdalena Lundéen, professionell coach.

RESULTAT
Anna Åslunds take-over på @hejalivet Instagram resulterade i över 1 000 likes och 90 kommentarer. @metrojobb’s följare ökade med ca 90 st under perioden 10-13 dec. Jämfört med en ”vanlig” vecka då det kan öka med max 100 st följare på en hel vecka. Även de redaktionella artiklarna på Heja Livets Facebook fick stort engagemang i form av likes, kommentarer och mail till Anna Åslund.

Karriärkvällen hade 120 platser, som alla sålde slut på mindre än en dag. Över 50 stycken stod på väntelistan. Gäster och partners var mycket nöjda med utfallet samt det stora intresset och engagemanget från publiken.

Att få möjligheten att föreläsa och coacha Heja Livets medlemmar inom ämnen som jobbsökande, cv-skrivande och karriär är både roligt och utvecklade. Vår satsning fick stor respons direkt och gruppens medlemmar är väldigt engagerade, vilket känns som ett bevis på att det vi gör är mitt i prick. Emely och Carro gör ett grymt arbete och är superproffsiga!

Anna Åslund, redaktör för Metrojobb

Vi vill förbereda våra användare på arbetslivets utmaningar och öka deras chanser att få jobbet de vill ha. Heja Livet är den perfekta partnern att samarbeta med och här får vi möjlighet att tillsammans komma ut och fysiskt möta människor och ge dem de verktyg de behöver för att utvecklas.

Thérèse Trolle Steien, affärsområdeschef Metrojobb