Heja Livet x Bröstcancerförbundet - Heja Livet

HEJA LIVET X BRÖSTCANCERFÖRBUNDET

Heja Livet x Bröstcancerförbundet

En kampanj för att öka medvetenheten kring bröstcancer.

NÄR: September 2020
VAD: Redaktionellt innehåll och en kampanj
KONCEPT: Heja Livet
PARTNER: Bröstcancerförbundet

HEJA LIVET PRODUCTIONS: * Konceptutveckling * Projektledning * Utveckling av content

BEHOV
Trots alla framsteg, får en kvinna, varje timme bröstcancer. Två av tre fall upptäcks vid screening (mammografi). Därför vill vi öka medvetenheten om bröstcancer och vikten av tidig upptäckt. Tillsammans kan vi åstadkomma en förändring och öka engagemanget för den livsviktiga forskningen.

VÅR LÖSNING
I fyra delar presenterar Heja Livet fyra kvinnor som på olika sätt har en relation till bröstcancer; Linnea som diagnostiserad med aggresiv bröstcancer (Her2 positiv) i graviditetsvecka 24, Adiba som själv kämpar mot spridd bröstcancer och för att öka medvetenhet i samhället, Zandra som opererade två helt frisk bröst för att bryta det familjemönster som tog både hennes mamma, moster och mormor och Emely, Heja Livets grundare, som förlorade sin mamma alldeles för tidigt i bröstcancer.

påverka beslutsfattare om forskning. Zandra intervjuades om att ha genmutationen BRCA1 och hur hennes liv ser ut idag sedan hennes stora beslut. Emely och bror Oliver hyllade sin mamma Suzanne med en gripande film.

RESULTAT
Under fem veckor delades inläggen på Heja Livet Facebook, som både skapade enormt engagemang i form av kommentarer och reaktioner, men även i form av bidrag till Bröstcancerförbundet. Totalt samlade kampanjen in 107 769 SEK. Från botten av vårt hjärta – tack till alla som bidrog till bröstcancerforskning.