Heja Livet ❤ Bröstcancerförbundet - Heja Livet

Heja Livet Bröstcancerförbundet

10 SEP 2020, STOCKHOLM

När Heja Livet-grundaren Emelys bästa vän Linnéa var gravid i vecka 21, hittade hon en knöl stor som en ärta i sitt vänstra bröst. Även fast hon bar en bebis i sin mage och inte tillhör den oroliga sorten, så kände hon en stark, gnagande känsla av att något inte stod rätt till.

Två veckor senare befann hon sig på en läkarundersökning där man förklarade för henne att knölen måste vara gravidrelaterad, då någon i hennes ålder, 32, var alldeles för ung för att drabbas av bröstcancer.

Trots detta skickades Linnéa vidare till ett bröstcenter för en biopsi av knölen, remissen märktes med NON URGENT. Sju dagar senare blev Linnéa diagnostiserad med aggresiv bröstcancer (HR2 positiv) i graviditetsvecka 24.

Se hennes gripande historia i filmen nedan.

*

Linnéas historia är 1 av 4 delar i Heja Livets viktiga samarbete med Bröstcancerförbundet. I en gemensam kraftsamling riktad till tusentals kvinnor, vill vi öka medvetenheten om bröstcancer och vikten av tidig upptäckt.

Trots alla framsteg, får en kvinna, varje timme bröstcancer. Tillsammans kan vi åstadkomma en förändring och öka engagemanget för den livsviktiga forskningen.

Swisha din gåva till 900 59 19 – Märk den med Hejalivet!