Heja Livet - a new era! - Heja Livet

Heja Livet – a new era!

19 JANUARI 2022, STOCKHOLM

Jag är Solvor, och jag kommer driva vidare Heja Livet från och med nu efter att varit med i gruppen länge. Det är en enorm tillit jag fått från Carro & Emely, och jag är så. Stolt.

Någon som fattar. På riktigt.

Sedan lång tid tillbaka har jag haft en idé om att det borde finnas en tjänst där man kan träffa andra som är, eller har varit, i samma situation som sig själv. Där man kan relatera vid livsproblem, kriser, eller i sina funderingar. Vem vänder du dig till när du behöver prata men känner dig helt ensam? När man bara vill fråga någon som fattar. På riktigt. 

Det var i omklädningsrummet på gymmet att jag sa detta till en vän och hon svarade: “men, har du hört om Heja Livet?”.. “Nej”, sa jag. Minuter senare fattade jag att detta var den typ av lösning jag sökte. Ett digitalt rum, fullt av kloka kvinnor som delar av sig och hejar på varandra.   

Vem är då jag?

Jag gillar deep talks, självutveckling, och brinner for mental hälsa och välmående. Länge har jag känt att jag dragits till dessa ämnen, och det vore en dröm för mig om jag kan göra något större utav detta.  

Så här kom chansen.  

För Heja Livet handlar precis om detta, att se framåt och lyfta varandra. Vi har alla problem i livet från tid till annan. Min önskan är att när det först åker utför ska man inte känna att man är ensam. För faktiskt är det rätt sannolikt att någon annan har varit i samma situation och kan ge råd. Detta är syftet jag kommer jobba vidare med.  

Jag kommer göra mitt allt för att Heja Livet får växa och bli ett ännu stärkare stöd genom systerskap.   

Jag är född och uppvuxen i Norge, men har bott i Sverige de senaste åren. Jag har växt upp i en funkisfamilj med NPF diagnos i syskonskaran vilket jag dels tror har format min förmåga att se individen. 

Jag brukar säga att jag är en rätt ”vanlig tjej”, har inga större talanger, gillar dricka vin med vänner, spela beachvolley, åka skidor (såklart!), baka, resa, läsa självhjälpsböcker, kolla funny cat videos, och känna mig spontan och fri!  

Varför Heja Livet?

Jag har fått känna på livets utmaningar och haft tunga stunder i mitt liv, men har också tagit mig upp från det. Jag tror på klichén om att ifall man varit i dalarna njuter man mer av topparna, vilket jag tror är en stor grund till att jag har ett inre driv för Heja Livet.  Jag har tidigare känt mig ensam i mina problem, och önskat att ha någon att prata med som verkligen, verkligen förstod. 

Emely & Carro. Tack.

Vill hedra Emely & Carro för det fantastiska community de har skapat, som ni alla i gruppen har skapat. Ni läser, ger likes, kommenterar, utmanar och stödjer varandra. Ni har integritet. Ni ser framåt.  

TACK Carro & Emely för den otroliga insatsen, modet och det starka forumet ni etablerat över dem senaste 8 åren. Jag vet det krävs mycket, och ni ska vara så enormt stolta! Det är unikt att ha skapat en trygg grupp med 136,000 engagerade kvinnor och med så peppande stämning!    

Ni har verkligen gjort skilnad.  

Nu kör vi tjejer! Heja!

Solvor