Från Vettet - Heja Livet

HEJA LIVET X Mindler

Från Vettet

En podcast med syfte att avstigmatisera psykisk ohälsa.

NÄR: Feb-Dec 2021
VAD: Podcast
KONCEPT: Heja Livet
PARTNER: Mindler

HEJA LIVET PRODUCTION: * Konceptutveckling * Projektledning * Utveckling av content * Produktionsledning

BEHOV
Idag beror ca 44 procent av alla sjukskrivningar i Sverige på psykisk ohälsa. Den siffran är alldeles för hög.

Tillsammans med Mindler, Sveriges största digitala psykologmottagning, vill vi prata om vem det är som drabbas, hur man kan arbeta med sin psykiska hälsa men framförallt belysa att det finns ett ljus i tunneln. Vi måste prata om det som sker inombords, allt som inte syns men känns.

VÅR LÖSNING
I Heja Livet sökte vi därför efter medlemmar som vill dela med sig om sin historia med koppling till ett tema inom mental ohälsa, med syftet att just bryta stigmat kring hur man pratar om psykisk ohälsa. Denna ansökan blev startskottet för en podcast vi skapade tillsammans med Mindler – psykolog online – som strävar efter en jämlik och rättvis vård för psykisk ohälsa.

RESULTAT
Under 2021 lanserades och släpptes podcasten Från Vettet – tio avsnitt med tio fantastiska kvinnor och Mindler psykologer som vi är otroligt stolta över.


I varje avsnitt fick vi följa på en helt unik, personlig resa där vi berört ämnen som Klimatångest, Ofrivillig Barnlöshet, Sorg & Bearbetning, Beroende, Utanförskap, Sociala Medier, Identitet, Imposer Syndrome, Att leva med en diagnos och Våld i nära relationer.

Världens största och varmaste tack går till alla huvudpersoner och psykologer för att ni lyfte allt som känns men oftast inte syns. 

Här finns alla avsnitt: Från Vettet