Celebrate Change - Heja Livet

HEJA LIVET X LINDEX

Celebrate Change

En underklädeskampanj som hyllar kvinnor och förändringar

NÄR: Maj – Juli 2020
VAD: Redaktionellt innehåll och en kampanj
KONCEPT: Heja Livet
PARTNER: Lindex
FOTOGRAF: Linn Hansson

HEJA LIVET PRODUCTION: * Konceptutveckling * Projektledning * Utveckling av content

BEHOV
Genom historiens gång har ni varit avbildade i både runskrift och oljefärg. Som helgonbilder och Venus symbolik. Bh:ar har bränts i politiska sammanhang och blivit symbol för 70-talets frihet. Ni har synts och omtalats i allt från konst till poesi, låttexter och tidningsrubriker. Varit föremål för kommersialisering via korsetter, strutar och byglar. Ni ger och ni tar, finns i hundratals färger, former och betyder allt eller absolut ingenting. Men, det vi alla vet är att vi, precis som ni är unika och Boobs – they need our support.

I Heja Livet var vi vid lansering över 116 000 medlemmar, några med och andra utan bröst. Vi, våra kroppar och psyken, går ständig genom livet i en ständig förändring. Vi förändras i med- och motgång, upp- och nedgång, ibland frivilligt och i andra fall, inte alls. Undersökningar visar att nästan 85% av alla kvinnor har fel storlek på sin bh. Det kan ge både fysiska smärtor, men också påfresta det psykiska välmåendet.

VÅR LÖSNING
Vi vill ge stöd, i dubbel bemärkelse, och vill hylla det positiva med förändring. Tillsammans med Lindex skapar vi Celebrate Change; en underklädeskampanj! Det är en porträttserie där vi lyfter kvinnor som går eller gått igenom en fysisk förändring, stora som små; t.ex bröstcancer, åldrande, ärr m.m. Vi söker ambassadörer att porträttera via nätverket på Facebook, som får skicka en ansökan till oss. Porträtten kommer tolkas och fotograferas av fantastiska fotografen Linn Hansson.

RESULTAT
Efter en mängd ansökningar av modiga kvinnor, valde vi till slut ut 4 stycken otroliga ambassadörer för kampanjen – Elly, Johanna, Isabelle och Vivian! Resultatet blev tre starka vackra sårbara bilder på respektive ambassadör och med alla ambassadörer gjorde vi ärliga, genuina intervjuer som kommunicerades i Heja Livets kanaler Facebook (med 5 inlägg) och Instagram (med tre dagars take-over), samt i Lindex kanaler Instagram och nyhetsbrev.

Vi gillar Heja Livets arbete med att stärka kvinnor och deras inkluderande systerskap, vilket går i linje med Lindex värderingar. Tack för ett fint och inspirerande samarbete!”

Lindex

Finally a company that shows us what we all look like thank you!

@lindexofficial följare

Vacker vacker!! Så viktigt att visa hur riktiga, vanliga verkliga kvinnor ser ut. Vackra precis som de är med gravidbrustningar, valkar och allt annat! Unga kvinnor idag tror att man ska se ut som retuscherade modeller, men det är det ju ingen som gör! Inte ens modellerna själva! Gott initiativ!

Heja Livet medlem

Foto Linn Hansson