Avsnitt 1 av Från Vettet – Sociala medier med Michaela Forni - Heja Livet

Avsnitt 1 av Från Vettet – Sociala medier med Michaela Forni

20 APRIL 2021, STOCKHOLM

”Jag har flera gånger hamnat i drev där jag har varit så nära på att drunkna så att jag till slut har känt att nej, nu ger jag efter. Slutar andas, nu vinner dom över mig tillslut, jag lägger ner det här.”

Idag har Från Vettet premiär! En podcast av Heja Livet och i annonssamarbete med Mindler – Psykolog online, med syftet att avstigmatisera psykisk ohälsa genom att lyfta upp svåra ämnen i ljuset.

Först ut är Michaela Forni – författare, entreprenör och influencer.

Dagens avsnitt handlar om Sociala Medier och hur det kan påverka ens mående och ni hittar det här: https://shows.acast.com/fran-vettet/episodes/sociala-medier

Varför vill du berätta din historia i Från Vettet?
Dels för att jag verkligen tycker om Heja Livet och tycker att det är en viktig plats. Jag känner systerskap när jag hänger hos Heja Livet och nu vill jag dela en del av mitt liv i hopp om att stärka just systerskapet.

Om Michaela Forni var 14 år idag, vad skulle du vilja säga till henne om sociala medier?
Jag blir gråtig när jag tänker på det, för om 14 åriga Michaela hade vetat om vilket fantastiskt roligt jobb hon skulle få ha när hon blir stor hade hon aldrig trott mig. Men jag blir också ledsen för hennes skull, för när jag ser tillbaka på hur mycket jag har behövt ta emot sen jag var tonåring gör det ont i mig. Om folk bara visste hur ledsen man blir av näthat… Jag hade i alla fall sagt såhär: var stolt över dig själv, låt ingen för en sekund tro att du är mindre värd och fortsätt gå på magkänslan – den tar dig på rätt väg.

Vilka tre ord beskriver din relation idag till det digitala livet?
Komplicerad, kärleksfull, distanserad

Utöver Michaela är psykolog Elin Börestam från Mindler med i avsnittet och ger handfasta råd och tankar om ett ämne som nog många kan relatera till. Hoppas ni vill lyssna på detta viktiga avsnitt! Sprid gärna ordet vidare om avsnittet och podden.

Från Vettet finns där poddar finns. Ta hand om dig!

Ett stort tack till Johanna Jingnert för klippning.