A Night of Hysteria - Heja Livet

HEJA LIVET X A NIGHT OF HYSTERIA

A Night of Hysteria

En helkväll dedikerad till kvinnohälsa.

NÄR: Oktober 2020
VAD: Event
KONCEPT: Heja Livet
PARTNERS: Mammastygn/Moderna Försäkringar, Kronans Apotek, Pistill, L300, Clarins

HEJA LIVET PRODUCTIONS: * Konceptutveckling * Projektledning * Utveckling av content * Produktionsledning * Event

BEHOV
För ett år sedan, oktober 2019, hade vi premiär för vårt Hysteria koncept – A day of Hysteria, en heldag fokuserad och koncentrerad på kvinnohälsa. Konceptet togs fram av oss baserat på våra medlemmars stora behov av att just lyfta dessa frågor som ofta är kopplat till skam, tabu, bortprioritering och okunskap. Frågorna behöver fortfarande och ständigt pratas högt om, och därför fortsätter vi lyfta det med hjälp av allvar och humor.

VÅR LÖSNING
A Night of Hysteria är en kväll när vi sätter strålkastaren rakt på det tabubelagda, ibland obekväma men också så självklara. I Malmö håller vi en intim (coronasäker) middag med god mat och dryck över trevliga samtal. Under kvällen hålls föreläsningar på temat under inkluderande, humoristiska och samtidigt allvarliga former.


RESULTAT
Vi höll till i vackra AB Smålands lokaler, som också stod för otrolig vegetariska mat och fantastisk service!  Kvällen inleddes med Louise Bernström, leg barnmorska på Min Doktor, som pratade om underlivshälsa; olika slags blödningar, flytningar, vanliga besvär, svampinfektioner, könssjukdomar osv. Alltså de vanligaste frågorna som finns kring just underlivshälsa.

Kvällens andra talare Eva Jarnhäll, talesperson från Mammastygn, ett initiativ från Moderna Försäkringar, rörde upp mycket känslor. Moderna Försäkringar har Sveriges enda och första förlossnignsförsökring, och dagens tema var just om ojämställdheten i vården och att än idag värderas muskelskador olika bland män och kvinnor. Tack vare eldsjälar som Eva, en drivande kraft inom Moderna Försäkringar som erkänner och ersätter förlossningsskador, går vi åt rätt håll.

Sist ut var Charlotte Ljung, grundare av Endbright, Sveriges första divorce planner. De stöttar i viktiga frågor och spörsmål om separation och skilsmässa. Den återkommande frågan kvinnor ställer innan en skilsmässa är ”har jag verkligen råd?”, och det är en fråga som inte ska behöva ställas. Tack vare Charlotte som brinner för att vara den hjälpande handen, som hon själv behövde i sin separation, handlar det inte bara om break it, utan make it. 

Stort tack till våra fantastiska talare, alla fina gäster samt Kajsa Magdalena kläduthyrning får våra smashing outfits och Solsken för fördrink!

*

A Night of Hysteria hade 20 stycken speciellt inbjudna opinionsbildare, influencers och Malmö-profiler som alla uppskattade eventet enormt och dokumenterade kvällen i sina respektive sociala kanaler; Instagram, bloggar med mera. Eventet dokumenterades även på Heja Livets Instagram @hejalivet.

”Heja Livet är en sån community jag själv saknade och letade efter som ung kvinna. En trygg, tillåtande och lärande plats med fokus på att vara just kvinna. Under A night of Hysteria fick vi möjligheten att prata om kvinnokroppen efter en graviditet och förlossning och responsen var fantastisk. Heja Livet möjliggör för dagens kvinnor att få den kunskapen de behöver för förstå sig själva och ställa rätt krav mot samhället.

Eva Jarnhäll, Talesperson Mammastygn på Moderna Försäkringar

”Som i delaktig i Heja Livet’s Hysteria-event var jag imponerad över det proffsiga upplägget och mixen av talare, deltagare och teman. Ett varmt, öppet och inkluderande sammanhang som stärker, utbildar och peppar.

Charlotte Ljung, Grundare Endbright