A Day of Hysteria - Heja Livet

HEJA LIVET X A DAY OF HYSTERIA

A Day of Hysteria

En heldag koncentrerad och fokuserad på kvinnohälsa.

NÄR: Oktober 2019
VAD: Event
KONCEPT: Heja Livet
PARTNERS: VagiVital, Always, Min Doktor, Bonzun, Lunette, Downtown Camper

HEJA LIVET PRODUCTIONS: * Konceptutveckling * Projektledning * Utveckling av content * Produktionsledning

BEHOV
En gång i tiden var hysteri en vanlig medicinsk diagnos för kvinnor. Trots att hysteri kategoriserades som en sjukdom var symptomen, de “psykiska störningarna”, synonyma med en normalt fungerande kvinnlig sexualitet – kåtslag, nervositet, svettningar, irritation och ”hysterisk paroxysm” (orgasm) med flera. Onani kunde till exempel lägga in dig på mentalsjukhus. Därav benämningen hysterikor för “drabbade kvinnor”.

Kvinnans kropp och kvinnohälsa har i alla tider prioriterats lågt, om alls. PMS, mens, lust och njutning, förlossning, underlivet. Alla dessa frågor har varit, och är fortfarande till viss grad, tabubelagda och många kvinnor lever i tystnad med sina frågor, smärtor och skamkänslor. Vi är inte tysta längre. Vi är nyfikna, kunskapstörstiga och trötta på att inte vara prioritet. Det önskas förståelse och support inom kvinnohälsa. Det är dags. Tiden är nu.

VÅR LÖSNING
Heja Livet skapar A day of Hysteria; en heldag fokuserad och koncentrerad på kvinnohälsa. Detta ämne är enormt i vårt digitala forum och nu tar vi det även till den fysiska arenan. Tillsammans med några av landets främsta experter, förebilder och entreprenörer på ämnet kommer vi bryta normer, krossa tabun och myter genom att inspirera, belysa och upplysa.

RESULTAT
Heja Livet fokuserade på allt det viktigaste vi nästan aldrig pratar om eller forskar kring. Vi tog upp det på en scen framför 200 personer från 09.30 på morgonen till 17.30 på kvällen lördag den 12 oktober, och satte på strålkastarna.

A Day of Hysteria har blivit ordentligt uppmärksammat i både Heja Livet sociala kanaler, från augusti till november 2019. Alla samarbetspartners har fått olika typer av exponering i form av redaktionella inlägg, Instagram take-over och fysisk närvaro på själva dagen med montrar och plats på scen.

Både deltagare och partners under dagen tyckte det var en succé, och frågar om kommande evenemang nästa år kom in direkt både personligen och via våra kanaler. 94% i vårt nätverk vill komma på liknande event, och även att vi kommer till flera städer.

Eventet spreds i sociala medier med över 435 000 i räckvidd.

Att jobba ihop med Heja Livet var inte bara lyckat med tanke på mässan som vi tillsammans höll. Det var även ett perfekt tillfälle att slå ihop våra krafter och visa alla vad vi står och jobbar för; att höja självförtroendet bland tjejer så att man vågar vara sig själv!

Always

När vi först hörde talas om A Day of hysteria, så kände vi bara äntligen! Det har saknats ett fysiskt forum för kvinnohälsa och vi är stolta över att vår kund VagiVital höll med oss om att det var en självklarhet för dem att delta. A day of hysteria var en otroligt inspirerande dag och tillsammans kan vi alla göra kvinno- och underlivhälsa till en självklarhet!

Publicis Media

För oss som är ett kvinnohälsobolag kunde det inte bli ett mer träffsäkert samarbete!”

VagiVital

Film av Björn Eklund