Aim for the Horizon Workshop 3 - Konsten att leva fullt ut

Under veckan i Grekland tillsammans med våra entreprenörer höll varje indvid i varsin workshop som alla handlade om personens hjärtefråga.

I detta inlägg får ni berättat för er vad Sandra Stadelmann tog upp under just sin stund.

Sandy är en digital nomad med hela världen som sin arbetsplats. Hon guidade oss i hur man finner mod att bryta mönster och hittar styrka att följa det som gör en genuint lycklig. Vi fick svara på frågorna; Vad gör mig genuint lycklig? Vad vill jag lära mig? Vad är jag bra på?

Kommer du ihåg vad du drömde om som barn eller tonåring? Sandy får ofta frågan “hur vet jag vad som gör mig glad/vad min passion i livet är”? Hon tror att om vi istället frågar oss “vad vill jag lära mig”, så kan vi hitta lyckan längs vägen. Detta gav mig verkligen ett uppvaknande och fick en riktigt viktig och bra påminnelse om att våga drömma.

Sandras tips: 
*Sätt dig själv i nya sammanhang
*Möt nya människor
*Våga
*Gör saker du inte gjort förut
*Försök - inget dåligt kan hända om du försöker
*Ha inga större förväntningar, var det där barnet/tonåringen som vill lära sig något nytt bara för att det får en att må bra och ha kul

Fråga till dig:
Vad gör dig genuint lycklig?

Om du inte är helt säker på vad det är som gör dig riktigt glad så kan man också dela med sig av vad man vill lära sig. Att man ibland inte alltid behöver veta vad som gör en glad och att man istället kan börja med; “Vad är jag nyfiken på”.

Foto: Agnes Maltesdotter

Sandra Stadelmann

Aim for the Horizon Workshop 2 - Vad är digital balans för er?

Våra förebilder i Grekland höll varsin workshop under veckan med sin hjärtefråga som tema. På tur är Katarina Gospic!

Vår hjärnforskare och författare Katarina fick oss att tänka efter kring digital balans. Vi fick reflektera över den digitala utvecklingen, hur vi ser på förebilder och användandet av sociala medier och vad det gör med vårt välmående.

Det Katarina vill lyfta är att vi ska använda teknik med intention och börja reflektera över hur mycket tid vi lägger på mobilen och i synnerhet på sociala medier. Att sunt förnuft inte räcker och att det inte är en hållbar strategi att konsumera tomma surfkalorier. Fråga dig själv; tar skärmen tid från andra viktiga saker i livet? Fundera över vad som gör en stressad/obalanserad och hur man kan komma till rätta med det. Hur beter vi oss på ett proaktivt sätt för att främja hjärnbalans och hälsa?

Fråga till er i Heja Livet:

-Hur tror du att du påverkas av sociala medier? Har du reflekterat över om du använder det för mycket? 
Dela gärna om ni har tips på hur ni är mer här och nu och hur ni hittar balans i tillvaron!

Foto: Agnes Maltesdotter

Agnesmaltesdotter-2-25.jpg

Aim for the Horizon Workshop 1 - Vad är hållbarhet för er?

Under veckan i Grekland tillsammans med våra entreprenörer höll varje indvid i varsin workshop som alla handlade om personens hjärtefråga. Först ut att återkoppla till er alla är Victoria Carlsson.

Victoria är en serieentreprenör av rang vars hjärta slår hårt för hållbarhet och klimatpåverkan. Initialt i hennes workshop fick vi alla besvara och diskutera frågorna "Vad är hållbarhet för er?" och "Påverkar er kunskap om hållbarhet och klimatpåverkan era aktiva val i vardagen?" 

Vidare gav Victoria en introduktion till hur miljö- och klimatsituationen runtom i världen ser ut idag. Hon talade därefter om vad vi som privatpersoner kan göra för att påverka i rätt riktning. T.ex. är en otroligt stor andel av svenskarnas privata sparkapital "omedvetet" investerat i fossila bränslen och bidrar därmed globalt till ungefär lika stora koldioxidutsläpp som Sveriges samlade nationella utsläpp under ett år. 

Har ni koll på hur era spar- och pensionspengar är investerade? 

Victoria berättade sedan om hur hon arbetar aktivt med dessa frågor i näringslivet och till sist fick vi alla tjejer agera entreprenörer och komma på företagsidéer som gynnar en mer hållbar och klimatsmart framtid. Workshopen gav oss alla viktiga insikter och tankeställare som jag och de andra kommer ta med oss i vår vardag. 

Fråga till er i Heja Livet:

-Har ni under det senaste året gjort några aktiva val för att leva mer klimatsmart och i sådant fall vad? Vad är era bästa tips för att leva mer klimatsmart?

Foto: Agnes Maltesdotter

Agnesmaltesdotter-0003.jpg

Agnes och Alexandra - Aim for the Horizon

Tillsammans med våra deltagare på "Aim For The Horizon" har vi med oss två grymma kvinnor som ska hjälpa oss dokumentera allt: Agnes Maltesdotter och Alexandra Kentsdottir!

Agnes är livsstilsfotograf. Född i Stockholm, men aldrig hittat lugnet där. När hon tog studenten från Södra Latin bestämde hon sig för att resa runt jorden. Hon föddes till en nyfiken vandrare med energi som räcker och blir över. I kombination med rörelse har maten alltid gått i hand, å det var där samspelet med kameran kom igång. "Jag skapade på mitt matbord med färger och smaker. I all förvirring om riktning i livet så bestämde jag mig för att se hela världen med den där kameran och här är jag nu." 
Hon är mån om att livsstilen ska vara en del av jobbet. Hon vill aldrig känna av känslan att kasta sig ner i tunnelbanan för att hinna i tid till jobbet, jobbet ska skapas och inspirera henne att vilja se mer av världen.

Alexandra älskar att skapa film. Tillsammans med sin syster Silja-Marie Kentsdottir delar hon den passion och de har gjort det sedan barnsben. Idag driver de tillsammans videocontentbyrån Kentsdottir Art & Production som producerar alltifrån contentfilm, reklam och musikvideor. De ser film som ett fantastiskt redskap för att få berätta historier, möta olika människor och leverera en upplevelse och känsla som ska stanna kvar hos tittaren.

Heja er!

Vill ni säga Hej till Agnes på sociala medier finns hon här: @undanflykter
Alexandra hittar ni här: @alexandrakentsdottir och @kentsdottir

Följ vår resa på: #aim4thehorizon #hejalivetxoddmolly

Agnes.jpg
kentsdottir (kopia).jpg

Kim - Aim for the Horizon

Här är vår sjunde deltagare i vårt koncept “Aim for the Horizon”: Kim Gynnerstedt!

När Kim var 21 flyttade hon till NYC. Där tog hon sin Bachelor och Masters i PR/Kommunikation och jobbade som digital strateg på en kreativ byrå. Efter 7 år flyttade hon tillbaka till Stockholm där hon har jobbat med events, kommunikation och digital marknadsföring.

Våren 2017 började hon jobba som Head of Communication med HER Global Network och nätverket existerar idag i 19 städer runt om i hela världen.

”HER är en stor passion i mitt liv. Nätverket tillåter mig att hjälpa kvinnor connecta med varandra inte endast på ett professionellt plan utan även personligen, men är även en plattform där fantastiska kvinnor inspirerar mig varje dag.”

Heja dig!

Vill ni säga hej till Kim på sociala medier så finns hon här: @kimgynnerstedt

Följ vår resa på: #aim4thehorizon #hejalivetxoddmolly

image1.jpeg

Sandra - Aim for the Horizon


Vår sjätte deltagare som medverkar i vårt koncept "Aim For The Horizon" är Sandra Stadelmann!

Sandy Stadelmann är 28 år gammal och har tidigare arbetat som webbproducent och programledare på NRJ Sverige. Samtidigt som hon arbetade för NRJ skapade hon @Respodden - ett projekt där hon reste halva jorden runt själv till tre olika kontinenter för att spela in ett antal podd- och vloggavsnitt. Målet var att uppmuntra andra unga till att våga resa själva, men projektet blev en metafor till att våga i livet och efter Respodden förändrades allt. Sandy sa upp sig från NRJ, startade eget, sålde alla sina ägodelar, flyttade ut från husbåten hon bodde på och reste till Bali med drömmen om att bli en Digital Nomad. De senaste åtta åren har hon varit i över 42 olika länder och är en “kulturkrocksjunkie”. På sina sociala medier uppmuntrar hon nu sina följare till att våga frilansa, utforska världen och våga i livet!

Heja dig!

Vill ni säga Hej till Sandy på sociala medier finns hon här: @sandystadelmann

Följ vår resa på: #aim4thehorizon #hejalivetxoddmolly

Sandy-5.jpg

Mikaela - Aim for the Horizon

Vår femte deltagare som medverkar i vårt koncept "Aim For The Horizon" är Mikaela Åkerman!

Mikaela Åkerman är en 31-årig journalist från Stockholm. Hon är utbildad vetenskapsjournalist med en bakgrund som nyhetsreporter på SvD.Mikaela jobbar idag som redaktör och produktutvecklare på Schibsted Media. Hon har tidigare bott och arbetat som frilanskorrespondent från Los Angeles och Silicon Valley.

Heja dig!

Vill ni säga Hej till Mikaela på sociala medier finns hon här: @mikaelaakerman

Följ vår resa på: #aim4thehorizon #hejalivetxoddmolly

41575499_10156275367146348_6977528870362677248_n.jpg

Victoria - Aim for the Horizon


Här kommer vår fjärde deltagare till "Aim For The Horizon": Victoria Carlsson!

Victoria är en trettioårig tjej med rötterna i Uppländska landsbygden som idag är bosatt i centrala Stockholm tillsammans med fästmannen Sebastian och hunden Kenzo.

Victoria inledde karriären med studier på Handelshögskolan i Stockholm, men under sista studieåret valde hon en icke traditionell Handelsväg och startade ett glassbolag; Yollibox.

2013 blev Victoria och hennes medgrundare Sofie utsedda till Årets Unga Företagare samt prisade av Prins Daniel som Årets Ungdomsentreprenörer. Tre år senare blev Victoria utnämnd till en av Veckans Affärers Supertalanger inom Hållbarhet.

2017 såldes Yollibox och Victoria startade ett nytt bolag, Denjo Dogs, där visionen är att bygga ett globalt, hållbart företag för alla hundfamiljer runtom i världen.

Entreprenörskap och hållbarhet är således frågor som ligger Victoria väldigt varmt om hjärtat.

Heja dig!

Vill ni säga Hej till Victoria på sociala medier finns hon här: @victoriacarlsson och @denjodogs

Följ vår resa på: #aim4thehorizon #hejalivetxoddmolly

IMG_1823.JPG