Agnes och Alexandra - Aim for the Horizon

Tillsammans med våra deltagare på "Aim For The Horizon" har vi med oss två grymma kvinnor som ska hjälpa oss dokumentera allt: Agnes Maltesdotter och Alexandra Kentsdottir!

Agnes är livsstilsfotograf. Född i Stockholm, men aldrig hittat lugnet där. När hon tog studenten från Södra Latin bestämde hon sig för att resa runt jorden. Hon föddes till en nyfiken vandrare med energi som räcker och blir över. I kombination med rörelse har maten alltid gått i hand, å det var där samspelet med kameran kom igång. "Jag skapade på mitt matbord med färger och smaker. I all förvirring om riktning i livet så bestämde jag mig för att se hela världen med den där kameran och här är jag nu." 
Hon är mån om att livsstilen ska vara en del av jobbet. Hon vill aldrig känna av känslan att kasta sig ner i tunnelbanan för att hinna i tid till jobbet, jobbet ska skapas och inspirera henne att vilja se mer av världen.

Alexandra älskar att skapa film. Tillsammans med sin syster Silja-Marie Kentsdottir delar hon den passion och de har gjort det sedan barnsben. Idag driver de tillsammans videocontentbyrån Kentsdottir Art & Production som producerar alltifrån contentfilm, reklam och musikvideor. De ser film som ett fantastiskt redskap för att få berätta historier, möta olika människor och leverera en upplevelse och känsla som ska stanna kvar hos tittaren.

Heja er!

Vill ni säga Hej till Agnes på sociala medier finns hon här: @undanflykter
Alexandra hittar ni här: @alexandrakentsdottir och @kentsdottir

Följ vår resa på: #aim4thehorizon #hejalivetxoddmolly

Agnes.jpg
kentsdottir (kopia).jpg

Kim - Aim for the Horizon

Här är vår sjunde deltagare i vårt koncept “Aim for the Horizon”: Kim Gynnerstedt!

När Kim var 21 flyttade hon till NYC. Där tog hon sin Bachelor och Masters i PR/Kommunikation och jobbade som digital strateg på en kreativ byrå. Efter 7 år flyttade hon tillbaka till Stockholm där hon har jobbat med events, kommunikation och digital marknadsföring.

Våren 2017 började hon jobba som Head of Communication med HER Global Network och nätverket existerar idag i 19 städer runt om i hela världen.

”HER är en stor passion i mitt liv. Nätverket tillåter mig att hjälpa kvinnor connecta med varandra inte endast på ett professionellt plan utan även personligen, men är även en plattform där fantastiska kvinnor inspirerar mig varje dag.”

Heja dig!

Vill ni säga hej till Kim på sociala medier så finns hon här: @kimgynnerstedt

Följ vår resa på: #aim4thehorizon #hejalivetxoddmolly

image1.jpeg

Sandra - Aim for the Horizon


Vår sjätte deltagare som medverkar i vårt koncept "Aim For The Horizon" är Sandra Stadelmann!

Sandy Stadelmann är 28 år gammal och har tidigare arbetat som webbproducent och programledare på NRJ Sverige. Samtidigt som hon arbetade för NRJ skapade hon @Respodden - ett projekt där hon reste halva jorden runt själv till tre olika kontinenter för att spela in ett antal podd- och vloggavsnitt. Målet var att uppmuntra andra unga till att våga resa själva, men projektet blev en metafor till att våga i livet och efter Respodden förändrades allt. Sandy sa upp sig från NRJ, startade eget, sålde alla sina ägodelar, flyttade ut från husbåten hon bodde på och reste till Bali med drömmen om att bli en Digital Nomad. De senaste åtta åren har hon varit i över 42 olika länder och är en “kulturkrocksjunkie”. På sina sociala medier uppmuntrar hon nu sina följare till att våga frilansa, utforska världen och våga i livet!

Heja dig!

Vill ni säga Hej till Sandy på sociala medier finns hon här: @sandystadelmann

Följ vår resa på: #aim4thehorizon #hejalivetxoddmolly

Sandy-5.jpg

Mikaela - Aim for the Horizon

Vår femte deltagare som medverkar i vårt koncept "Aim For The Horizon" är Mikaela Åkerman!

Mikaela Åkerman är en 31-årig journalist från Stockholm. Hon är utbildad vetenskapsjournalist med en bakgrund som nyhetsreporter på SvD.Mikaela jobbar idag som redaktör och produktutvecklare på Schibsted Media. Hon har tidigare bott och arbetat som frilanskorrespondent från Los Angeles och Silicon Valley.

Heja dig!

Vill ni säga Hej till Mikaela på sociala medier finns hon här: @mikaelaakerman

Följ vår resa på: #aim4thehorizon #hejalivetxoddmolly

41575499_10156275367146348_6977528870362677248_n.jpg

Victoria - Aim for the Horizon


Här kommer vår fjärde deltagare till "Aim For The Horizon": Victoria Carlsson!

Victoria är en trettioårig tjej med rötterna i Uppländska landsbygden som idag är bosatt i centrala Stockholm tillsammans med fästmannen Sebastian och hunden Kenzo.

Victoria inledde karriären med studier på Handelshögskolan i Stockholm, men under sista studieåret valde hon en icke traditionell Handelsväg och startade ett glassbolag; Yollibox.

2013 blev Victoria och hennes medgrundare Sofie utsedda till Årets Unga Företagare samt prisade av Prins Daniel som Årets Ungdomsentreprenörer. Tre år senare blev Victoria utnämnd till en av Veckans Affärers Supertalanger inom Hållbarhet.

2017 såldes Yollibox och Victoria startade ett nytt bolag, Denjo Dogs, där visionen är att bygga ett globalt, hållbart företag för alla hundfamiljer runtom i världen.

Entreprenörskap och hållbarhet är således frågor som ligger Victoria väldigt varmt om hjärtat.

Heja dig!

Vill ni säga Hej till Victoria på sociala medier finns hon här: @victoriacarlsson och @denjodogs

Följ vår resa på: #aim4thehorizon #hejalivetxoddmolly

IMG_1823.JPG

Andra - Aim for the Horizon


Vår tredje deltagare som medverkar i vårt koncept "Aim For The Horizon" är Andra Farhad!

Historien om Andra är på sätt och vis en askungesaga. Uppvuxen i förorten Fittja där vardagen omgavs av arbetslöshet och kriminalitet vägrade hon att bli en siffra i statistiken. Istället googlade hon orden ”Hur blir jag rik” och kom i kontakt med börsen för första gången. Några år senare har hon gjort en kometkarriär på finanshimlen, utsetts till en av Sveriges 101 supertalanger och fått ta emot pris av kungen!

Heja dig!

Vill ni säga Hej till Andra Farhad på sociala medier finns hon här: @borshajen

Följ vår resa på: #aim4thehorizon #hejalivetxoddmolly

4N9B9379_X.jpg

Linda-Marie - Aim for the Horizon


Här är vår andra deltagare som medverkar i vårt koncept "Aim For The Horizon": Linda-Marie Nilsson!

Linda-Marie, 26 år, är en kroppspositiv författare, journalist och influencer. I sociala medier driver hon den populära hashtaggen #allastorlekarärvackra där hon vill visa att man duger som man är och i maj 2018 släppte hon sin första bok ”Så lärde jag mig att älska min kropp” där hon skriver om sin egen resa från självhat till kroppskärlek!

Heja dig!

Vill ni säga Hej till Linda-Marie på sociala medier finns hon här: @lindamariie

Följ vår resa på: #aim4thehorizon #hejalivetxoddmolly

13084602_O_3.jpg

Katarina - Aim for the Horizon

Vår första deltagare som medverkar i vårt koncept "Aim For The Horizon" är Katarina Gospic!

Katarina är utbildad fysiolog, läkare och hjärnforskare vid Karolinska Institutet i Stockholm.

Hon har 15 års erfarenhet av hjärnforskning och neuroekonomi, en av hennes starka sidor som föreläsare (hon har många) är att hon på ett enkelt sätt har möjlighet att förklara komplicerade ämnen så att de blir enklare att förstå. 29 år gammal höll hon sitt egna sommarprat i P1 och 2015 blev hon ett av de nya ansiktena som fick pryda "Stockholm Hall of Fame" på Arlanda.

Katarina är entreprenör och jobbar bl.a. med e-hälsa och prop tech för VR/AR-bolaget Spinview Global. Hon har skrivit sex böcker och är en frekvent hjärnexpert i media.

Vill ni säga Hej till Katarina på sociala medier finns hon här: @katarinagospic

#aim4thehorizon #hejalivetxoddmolly

SuperoKG_082.jpg

Aim for the Horizon

ÄNTLIGEN kan vi med raka stolta ryggar dela med oss av vårt första helt egna framtagna koncept - AIM FOR THE HORIZON!

Heja Livet är ett nätverk som skapar samhällsförändring, och utifrån de frågor som tas upp här, gick vi till ritbordet och började fundera på koncept där vi kan driva dessa frågor framåt.

Och nu ska vi tillsammans sikta mot horisonten! Aim for the Horizon handlar om att främja och lyfta kvinnligt entreprenörskap, och att uppmana och utmana fler att våga drömma stort och gå sin egen väg! Vi vill visa mångfalden bland dagens kvinnor, deras olika karriärer och livsval och samtidigt ge tillbaka till de som vi tycker är förebilder idag. Tillsammans med oss på detta projekt är vår huvudpartner Odd Molly, som alltid uppmuntrar kvinnor att följa sina drömmar. Vi är otroligt glada att de vågade vara annorlunda och göra detta med oss!

I Heja Livet har vi lärt känna Sofie Johansson, skeppare och grundare till Loving Sailing, som är en inspirerande förebild som bryter normen om kvinnor på havet. Under en vecka med start den 22 september kommer vi därför kasta loss och segla med Sofie och Odd Molly i det adriatiska havet tillsammans med 9 starka kvinnliga förebilder. Varje dag kommer gruppen utmana varandra och sig själva i hjärtefrågor som psykisk hälsa, sårbarhet, kroppsaktivism, ekonomi och hållbarhet. 
Med start imorgon tisdag fram tills avfärd kommer vi presentera deltagarna här på Facebook. Vi vill också rikta ett enormt tack till våra övriga partners till Aim for the Horizon; Oliva och Resursgruppen Ekonomi och Revision.

Ni kommer kunna följa resan i våra kanaler under hashtagen #aim4thehorizon och #hejalivetxoddmolly

aim_for_the_horizon_update.jpg

Första halvan av 2018

4 juli 2018. Över 76 000 starka, modiga och vackra individer.

2018 har redan varit ett innehållsrikt år för oss på många sätt. Jag och Emely började göra Heja Livet på heltid och vi blev en team member starkare i Andrea. Utmärkelser, givande samarbeten, spännande möten och intensiva dagar. Arbetet med Heja Livet 2.0 känns både pirrigt, läskigt och kul. Hösten med er kommer bli ljus!

Störst av allt är att vi får ta del av alla historier som slår ända in i hjärtat. Alla medlemmar i Heja Livet ska därför ha det största tacket! Tillsammans har vi hjälpt varandra med råd, fått mod till att starta eget, träffat kärleken, hittat en ny bostad, blivit med nytt jobb, skaffat kompisar, kärleksbombat någon, läst historier som gett oss insikter, gett stöd om psykisk ohälsa, delat med oss av våra erfarenheter, lärt oss nya saker, blivit inspirerade, gråtit till gripande sorgliga berättelser, gråtit ännu mer åt lyckliga slut, inkluderat varandra, upplyst om orättvisor, hyllat hjältinnor, följt nyheter, skapat rubriker, viskat och samtidigt vrålat, lyssnat intensivt, tipsat om viktigheter, reagerat med både hjärta och hjärna, sett ljuset i slutet av tunneln, och mycket mycket mer…

TACK för att ni är fantastiska! Vi önskar er en fin sommar! 

<3 /Carro, Emely & Andrea

janfeb2018
marsapril2018
majjuni2018
HEJA LIVET_SS2018.005.jpeg