Aim for the Horizon Workshop nr 6 - Din inre 85 åring

Min eminenta parhäst Carro från Heja Livet höll i den sista workshopen på en magisk vecka. I somras läste hon boken “Meningen med hela skiten” av Nina Åkestam och valde detta som sitt fokus. Hon delade med sig av sin karriärresa som innehållit PR-byråer som varit en blandning av lustiga huset och spökhuset, smyckesdesign, fotbollsbloggande och allt däremellan. Idag har hon hon landat i en vilja av att utvecklas vidare som entreprenör med Heja Livet.

Att vara först med något är väldigt svårt. Det finns ingen färdig asfalterad väg att ta. Inte ens en slingrig grusväg. Framför oss är det både fullvuxen skog, karg tundra, bergstoppar, dalar och ibland öken. Och framåt ska vi. Det är ett äventyr, men förstås också läskigt och svårt. Ibland hamnar vi faktiskt på genvägar, får nedförsbacke och medvind men ibland är det istället omvägar, storm och ösregn, vi går fel och måste vända om och börja om.

I stunder när vi tvivlar brukar jag och Carro ställa oss frågan vad är meningen med hela skiten? Vi vet att vi inte är ensamma om att ifrågasätta våra val och varför.

Med denna fråga till gruppen avslutade Carro med att fråga; Skulle din inre framtida 85-åring vara nöjd över det du gör idag?

Fundera över varför du egentligen håller på med det du håller på med. Tänk dig att du sitter där i gungstolen och tänker tillbaka på ditt liv. Vad skulle denna underbara 85-åring säga om den här i situationen och vad är det värsta som kan hända?

Carro bad allas inre krutgumma att skriva till sig själva, låta henne berätta allt hon är stolt över att gjort och åstadkommit i sitt kommande liv.

Nu vill vi att även att du ska göra detsamma.
Vad är din inre 85-åriga tant stolt över i sitt liv?

Det är inte alltid lätt, och vi alla tvivlar någon gång, men lyssnar vi inåt och höjer blicken så kommer svaren.

Foto: Agnes Maltesdotter

/Emme

Agnesmaltesdotter-2-22.jpg