Aim for the Horizon Workshop 1 - Vad är hållbarhet för er?

Under veckan i Grekland tillsammans med våra entreprenörer höll varje indvid i varsin workshop som alla handlade om personens hjärtefråga. Först ut att återkoppla till er alla är Victoria Carlsson.

Victoria är en serieentreprenör av rang vars hjärta slår hårt för hållbarhet och klimatpåverkan. Initialt i hennes workshop fick vi alla besvara och diskutera frågorna "Vad är hållbarhet för er?" och "Påverkar er kunskap om hållbarhet och klimatpåverkan era aktiva val i vardagen?" 

Vidare gav Victoria en introduktion till hur miljö- och klimatsituationen runtom i världen ser ut idag. Hon talade därefter om vad vi som privatpersoner kan göra för att påverka i rätt riktning. T.ex. är en otroligt stor andel av svenskarnas privata sparkapital "omedvetet" investerat i fossila bränslen och bidrar därmed globalt till ungefär lika stora koldioxidutsläpp som Sveriges samlade nationella utsläpp under ett år. 

Har ni koll på hur era spar- och pensionspengar är investerade? 

Victoria berättade sedan om hur hon arbetar aktivt med dessa frågor i näringslivet och till sist fick vi alla tjejer agera entreprenörer och komma på företagsidéer som gynnar en mer hållbar och klimatsmart framtid. Workshopen gav oss alla viktiga insikter och tankeställare som jag och de andra kommer ta med oss i vår vardag. 

Fråga till er i Heja Livet:

-Har ni under det senaste året gjort några aktiva val för att leva mer klimatsmart och i sådant fall vad? Vad är era bästa tips för att leva mer klimatsmart?

Foto: Agnes Maltesdotter

Agnesmaltesdotter-0003.jpg