Heja Livet i Pod for parity

Tack EY för att ni ville ha med oss i er podcast Pod for parity! Det var superfint att prata karriär, otraditionella vägar, jämställdhet, näthat och annat med Susanne som leder podden! Lyssna på avsnittet här: http://www.ey.com/se/sv/about-us/our-values/pod-for-parity

Så här skriver Pod for Parity om oss: 

Pod for parity med Emely Crona Stenberg och Carro Levy

Heja Livet är Facebookgruppen som liknar en stor tjejmiddag. Ett kvinnligt nätverk som vuxit och är idag en av Sveriges största Facebookgrupper för kvinnor. Vår senaste podd gästas av Emely Crona Stenberg och Carro Levy som står bakom Heja Livet. Deras ledord är ”Där vi är med varandra. Inte mot varandra”. Syftet med Heja Livet är att peppa och lyfta fram kvinnor på olika sätt och att skapa ett sunt klimat kvinnor emellan. Dessutom har gruppen nolltolerans mot näthat.

Karriärmässigt visar Emely och Carro hur det går att kombinera olika yrken. De kombinerar att driva Facebookgruppen med sina över 60 000 medlemmar med andra projekt. Emely utbildar sig till florist och Carro är smyckesdesigner och PR-konsult. De är också förebilder genom att inte gå de traditionella vägarna och att det går att byta karriär, något de också tycker blir allt vanligare.

För att skapa ett jämställt samhälle anser Emely och Carro att man måste börja tidigt och lära sina barn. Om hur man bör tilltala andra och även visa respekt för de som har en annan livserfarenhet. Carro säger att ”Alla måste ta ett större ansvar för respekt, det är någonting som har glömts bort”.

Heja Livet handlar om kvinnors fantastiska historier. Nu finns planer på en egen podcast som går ännu mer på djupet där medlemmarna får berätta sin historia och livsöden. Emely avslutar med ett tips till Pod for parity; ”Lyfta de små människorna som gör de stora sakerna”.

Skärmavbild 2017-11-20 kl. 15.19.47.png