#Metoo

Heja Livet var inbjudna att tillsammans med b.la. WIFT, TV4 med flera delta i en öppen diskussion om senaste tidens uppror inom film och TV-branschen. Spännande och lärorik morgon!

23737795_10159661175155596_6178232946770096026_o.jpg

Heja Livet i Pod for parity

Tack EY för att ni ville ha med oss i er podcast Pod for parity! Det var superfint att prata karriär, otraditionella vägar, jämställdhet, näthat och annat med Susanne som leder podden! Lyssna på avsnittet här: http://www.ey.com/se/sv/about-us/our-values/pod-for-parity

Så här skriver Pod for Parity om oss: 

Pod for parity med Emely Crona Stenberg och Carro Levy

Heja Livet är Facebookgruppen som liknar en stor tjejmiddag. Ett kvinnligt nätverk som vuxit och är idag en av Sveriges största Facebookgrupper för kvinnor. Vår senaste podd gästas av Emely Crona Stenberg och Carro Levy som står bakom Heja Livet. Deras ledord är ”Där vi är med varandra. Inte mot varandra”. Syftet med Heja Livet är att peppa och lyfta fram kvinnor på olika sätt och att skapa ett sunt klimat kvinnor emellan. Dessutom har gruppen nolltolerans mot näthat.

Karriärmässigt visar Emely och Carro hur det går att kombinera olika yrken. De kombinerar att driva Facebookgruppen med sina över 60 000 medlemmar med andra projekt. Emely utbildar sig till florist och Carro är smyckesdesigner och PR-konsult. De är också förebilder genom att inte gå de traditionella vägarna och att det går att byta karriär, något de också tycker blir allt vanligare.

För att skapa ett jämställt samhälle anser Emely och Carro att man måste börja tidigt och lära sina barn. Om hur man bör tilltala andra och även visa respekt för de som har en annan livserfarenhet. Carro säger att ”Alla måste ta ett större ansvar för respekt, det är någonting som har glömts bort”.

Heja Livet handlar om kvinnors fantastiska historier. Nu finns planer på en egen podcast som går ännu mer på djupet där medlemmarna får berätta sin historia och livsöden. Emely avslutar med ett tips till Pod for parity; ”Lyfta de små människorna som gör de stora sakerna”.

Skärmavbild 2017-11-20 kl. 15.19.47.png

Nominerad till Årets Ideella Nätängel

För tredje året i rad delas Årets Nätängel ut av försäkringsbolaget mySafety och ska uppmärksamma aktiviteter och initiativ som verkar för en bättre ton och ett trevligare klimat på nätet.

Nu är vi otroligt glada över att få berätta att vi är nominerade i kategorin Årets Ideella Nätängel vilket känns super kul!

Här är vår nominering från juryn: 

Heja livet
Ett nätverk för kvinnor som är med varandra, inte emot varandra. Så beskriver Heja livet sig själva. Verkligheten är ännu bättre än så. På kort tid har Facebook-gruppen för kvinnor blivit en plats där liv förändras till det bättre. En fredad plats där kvinnor kan prata om sina tankar, rädslor och problem - helt utan att mötas av misstro, hat, ifrågasättande och pekpinnar. Resultatet? Kvinnor som säger upp sig, flyttar utomlands, blir ihop, gör slut, startar eget. Bara för att nämna några exempel.

Tack juryn PA Prabert (mySafety Försäkringar), Mina Dennert (#jagärhär), Henrik Eriksson (chefred. Nyheter24), Ulric Jansson (Årets Nätängel 2016), Ängla Eklund (IJI – Institutet för Juridik och Internet) och Paula Fenjima (gamingexpert)! 

Håll tummarna för oss den 23 november när priset delas ut i Stockholm! 

Nätängel.png

Göra Gott

I Maj vann Heja Livet, stiftelsen Göra Gott's fina stipendium. Vilken tacksamhet och stor ära att få ta emot ett så fint pris! Läs mer om Göra Gott på www.goragot.se.

Heja Livet ❤ Facebook

Heja Livet blev inbjudna till frukost som anordnades av Facebook och Instagram. Tillsammans med några andra duktiga kvinnliga talare fick vi 45 minuter på oss att dela med oss av vår resa med Heja Livet! 

21192955_10155335842056348_8945740304487802394_n.jpg

Föreläsning med BPW och Heja Livet i Malmö!

I början av Oktober höll vi en fullsatt föreläsning med Heja Livet och världens äldsta kvinnliga nätverk BPW i Malmö. Vi är så glada för alla som kom och alla fina frågor som ställdes. Det blev härliga diskussioner, god mat och härlig nätverkande. Tack snäla BPW för att vi blev inbjudna!

Läs mer här: https://www.sydsvenskan.se/2017-10-08/skanska-emely-startade-natverket-som-ger-kvinnor-rad-vanner-och-karriarstod 

Skärmavbild 2017-10-14 kl. 15.27.24.png

Heja Livet i Drivet

Vi har fått äran att vara med i podcasten Drivet, en inspirations- och karriärspodcast där drivna kvinnor i olika branscher intervjuas om hur de tagit sig dit där de är idag.

I vårt avsnitt pratar vi näthat, att vi kvinnor måste stötta varandra, minnesfulla inlägg och sunshine stories och drömmen om att starta ett stipendium för kvinnor. Och mycket mer!

Tack snälla för att ni ville ha med oss! Klicka här för att lyssna på avsnittet via Acast! 

drivet heja livet

Back to run!

HEJA LIVET X ADIDAS RUNNERS

Roliga nyheter! Som ni vet gör vi ett samarbete med Tjejmilen den 2 september och för att peppa inför detta bjuder vi tillsammans med adidas Runners in er till "Back to run"! Det perfekta tillfället att ses efter semestern, få boost och träffa adidas Runners coach Lisa som kommer ge de bästa förberedelserna inför ett lopp. Du kan komma även om du inte ska springa lopp, men klart kul om du ska springa just Tjejmilen t.ex :)

Missa inte detta. Det bjuds även på lite godsaker och törstsläckare. Gå in på Heja Livet på Facebook, klicka in på länken i inlägget högst upp och logga in för en garanterad plats! Först till kvarn! Heja! Nu kör vi!

adidas runners

Save the date 14 aug

Kära Heja Livet, många här har startat sin semster och vissa kanske har det framför sig. Oavsett så tycker vi det är kul att ha något roligt att se fram emot så här kommer en save the date att lägga på minnet - måndag 14 augusti.

Vi kommer ha en träff för att peppa och boosta inför Tjejmilen, som vi är glada över att samarbeta med, som äger rum den 2 september. Det går även att komma bara för att få lite skön boost efter sommaren! Det är ju kul om alla tjejer som ska springa Tjejmilen har lust att ses och peppa varandra :) Håll utkik om mer info som kommer i början av augusti!

Om du inte anmält dig till Tjejmilen gör du det här: https://registration.marathongruppen.se/Registration.aspx?RaceId=50&campaigncode=liv17x

När du anmäler dig via Heja Livet bidrar du med 20 kr av din anmälningsavgift till Plan Sverige, som arbetar för flickors lika rättigheter. Du bidrar även till Heja Livet då Tjejmilen också sponsrar oss ekonomiskt vid varje anmälan. Alltså ett sätt att bidra till en större sak och vårt fortsatta arbete :)

Ha nu en helt underbar sommar och njut. Försök ta det lugnt, samla kraft och ha inte så höga krav på dig själv. Låt dagarna bli som det blir. Du är perfekt som du är och det är inte någon semester, resa eller sommarstuga som definierar dig. Ta hand om er nu! Kärlek, Carro & Emely