HEJA LIVET

22522486_10155929508743010_2097283195_o.jpg
 

Vi tar det från början. 

Efter många år i PR-branschen där projekt efter projekt avlöste varandra fick Emely Crona Stenberg sig en tankeställare. 

- Under min tid som PR-konsult jobbade vi ofta i grupp där många olika individer var involverade. 

Vi kunde under flera veckors tid ha daglig kontakt med alla inblandade, oftast kvinnor. Det skrevs lovord via mail, skickades uppskattande sms etc, men efter avslutade projekt (alltid lyckade) så var det som om denna ”vänskap” inte längre fanns.

Det blev inga fler ”Godmorgon” om man möttes på bussen, om jag hamnade på samma tillställning som dem tittade den andra parten djupt ner i skålen med jordnötter istället för att möta min blick och bemöda mig med ett enkelt, Hej, hur har du det?

Där och då insåg jag att klimatet kvinnor emellan måste få sig en rejäl utmaning. Jag ville förändra konkurens-tänket och bemöta fördomar om kvinnor i grupp. Utforska vad som skulle hända om vi samlar en mängd kvinnor i olika åldrar på samma plattform, vart hamnar vi och hur blir vi unika?

Idag kan jag receptet. Tillit. 

*

Heja Livet började som en grupp på 100 personer där alla var vänner eller avlägset bekanta. I skrivandets stund är vi över 65 000 medlemmar, alla tjejer och kvinnor över hela Sverige. Gruppen växer i en rasande men stabil takt och skapar möjligheter inom livets alla områden. Boende, jobb, vänskap, psykisk hälsa och ohälsa är populära ämnen i gruppen och de områden där tjejerna stöttar varandra som mest. 

Det unika? I Heja Livet har det aldrig skrivits ett enda ont ord om någon annan. I Heja Livet finns det överhuvudtaget inget som helst utrymme för Tjugohundratalets argaste ord: Näthat. 

Konstruktiv kritik? Ja. Hat? Nej.

I Heja Livet tycker vi vad man vill men med respekt för andra, kommer med förslag och tips på andra vägar att gå och låter diskussionerna flöda fritt trots olika åsikter. 

Vi litar på att det förblir så och medlemmarna litar på oss. 

Heja Livet står för högt i tak, öppenhet och ärlighet, framåtanda och gemenskap. 

Svårare än så är det inte att spränga gränser och krossa fördomar om ”kvinnor i grupp”.

Om Emely och Carro

Heja Livet drivs av Emely Crona Stenberg (grundare & partner) och Carro Levy (partner). Båda har en bakgrund som PR-konsulter men är idag egna företagare med individuella projekt och företag vid sidan av.

Heja Livet drivs idag helt ideelt av de båda. Två lika men ändå helt olika personligheter med en gemensam strävan och vilja att fortsätta främja kvinnors relationer och jobba för att istället för att tävla mot varandra, hjälpa varandra.